Sebastian Bota: ”Cred că un tur de campionat ar fi de-ajuns pentru omogenizare”

Sebastian Bota
La conferința de presă de după partida Știința – Dinamo 25-25, antrenorul echipei oaspete a vorbit despre meci, despre cum va fi campionatul, dar și despre omogenizarea echipelor la care au intervenit multe schimbări în vară.
Reporter: Vă rugăm să ne spuneți câteva cuvinte despre meci.

Sebastian Bota: A fost un meci de mare luptă, pe care l-am controlat timp de 50 de minute, dar, până la urmă, am alergat noi la final după egalare. Puteam să câștigăm meciul, însă nu am reușit să ne distanțăm la mai mult de două goluri, din cauza unor greșeli copilărești de ale noastre, dar, per ansamblu, aceste greșeli au fost făcute de jucătorii care nu au o experiență atât de mare. Sunt mulțumit cu un punct, deoarece știam că aici ne va aștepta un meci foarte greu. Cum am spus, puteam să rezolvăm meciul mai devreme, dar asta a fost, mergem mai departe și încercăm să omogenizăm lotul în continuare, deoarece și noi avem mulți jucători noi, mai ales străini, iar până la finalul acestui campionat lung, sperăm să ne îndeplinim obiectivul de a termina între primele trei locuri.

Rep.: Cum ți se pare Știința de acum față de cea de anul trecut?

S.B.: Niciodată nu mi-am dat cu părerea despre altă echipă, mai ales că toată lumea știe faptul că am lucrat cu Colin la echipa națională. Fiecare știe cel mai bine cum să își rezolve situația, niciodată cât voi fi antrenor nu îmi voi da cu părerea față de altă echipă. Toată lumea așteaptă ca echipa să meargă după 2-3 meciuri, dar meciurile amicale nu au o încărcătură la fel de mare ca cele oficiale, iar la fiecare jucător apare și chestia de adaptare în România, cu viața de aici, care este diferită de viața de afară. La fel pot spune că este și cu Mateo Garralda, trebuie să se acomodeze, iar lumea din jurul echipelor trebuie să aibă răbdare, deoarece rezultatele nu vin de pe o zi pe alta.

Rep.: Care sunt cele mai avantajate echipe în prima parte a campionatului, neavând probleme cu partea de omogenizare?

S.B.: Eu cred că cea mai omogenă echipă este Vasluiul, deoarece joacă de 2 ani împreună și Odorheiul, la care noutatea este Rusia, el fiind însă tot unul de-al lor. Eu cred că aceste două echipe sunt cele mai omogene, în condițiile în care mai multe echipe ne-am adus jucători străini. La noi este la fel, Diaw este încă accidentat și nu a jucat, trebuie ca cel care a venit acum, Sandrk, interul stânga, să îl vedem. Deocamdată noi sperăm ca Vrankovic să o țină foarte bine, am mai spus-o și o spun din nou, la 21 de ani arată un profesionalism în pregătire și în antrenamente, este foarte receptiv, iar la 21 de ani, nu am văzut nici un jucător român care să dea dovadă de un așa profesionalism și nu o spun cu răutate.

Rep.: Consideri că este unul dintre cele mai echilibrate campionate din ultimii ani?

S.B.: Da, eu cred că este cel mai echilibrat campionat, unul foarte foarte lung, iar cu fiecare echipă trebuie să fii în formă maximă în play-off. În campionat poate te mai încurci undeva, dar te poți scoate la alt meci. Eu cred că la toate echipele trebuie răbdare, abia au trecut două etape, iar fiecare antrenor are altă concepție și până își pune în valoare acea concepție trebuie timp și tutun.

Rep.: Care crezi că este un termen rezonabil de omogenizare pentru o astfel de structură?

S.B.: Eu zic că un an este destul de mult, cam un tur de campionat este de ajuns. Depinde foarte de mult și de jucători, cu cât sunt mai receptivi, mai ales că și la Bacău și la noi jucătorii vorbesc vorbesc altă limbă, iar asta e o problemă. Eu când am fost in Germania și Portugalia, nu a vorbit nimeni cu mine în română, mi s-a spus din start că dacă învăț limba am de câștigat. Cu cât învață mai repede și sunt mai receptivi, cu atât antrenorul are un avantaj mai mare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.