Sorin Bîrză: ”Avem de lucru mult la nivelul coeziunii”

Sorin Birza
Banca tehnică a Științei Municipal Dedeman Bacău a fost reprezentată de secundul Sorin Bîrză, deoarece Mateo Garralda avea prima întrevedere cu președintele sponsorului Dedeman, Dragoș Pavăl. Cu un discurs plăcut și echilibrat, tehnicianul vicecampioanei a vorbit despre turneele de pregătire, dar și despre meciul de marți, cu HCM Constanța.

Rep. : Cum ți se pare nivelul echipei înaintea unui meci important pentru handbalul băcăuan?

Sorin Bârză: Aș începe să spun că fiecare turneu de pregătire pe care l-am făcut până acum a avut momente sau meciuri foarte, foarte bune. La Timișoara am jucat cu Pick Szeged, o echipă foarte bună și am făcut un meci bun. Am fost supărați că nu am învins. La Vaslui, am avut meciuri, momente bune, chiar și în meciul cu Baia-Mare, cu care am jucat ceva mai prost repriza a doua. Meciul cu Steaua ne-a dat încredere. Astăzi a fost o a doua repriză bună spre foarte bună și aș vrea ca asta să rămână ca referință și de aici să facem pași în sus. Avem de lucru mult la nivelul coeziunii. Și în apărare și în atac apar niște nesincronizări în momentul de față pentru că au fost mulți băieți noi care au venit și care au plecat. S-a creat un sistem, acum încercăm să formăm altul, fiecare să meargă pe ce cerem de la ei. Am încercat multe variante de echipă, fiecare jucător a primit șansa de a juca, de a arăta ce poate, să vedem cât ne putem baza pe fiecare în momentul în care încep meciurile pe puncte. Va fi altceva acolo.

Rep. : Sunteți îngrijorați că nu ați văzut deloc la joc pe HCM Constanța în această vară?

S.B.: Aș fi vrut să-i putem vedea cumva, mai ales pentru băieții care au venit și care nu-i cunosc deloc. Ar fi fost important să putem vedea câteva secvențe, dar au jucat un singur meci amical, și acela cu porțile închise și nu au participat la turnee.

Rep. : Ați făcut vizionări ale meciurile trecute?

S.B.: Deocamdată nu. Avem meciuri de anul trecut, dar lucrurile sunt foarte mult schimbate, ei au pierdut toată linia de 9 metri, un pivot, sunt multe diferențe. Ce vom putea face este să luăm individual fiecare jucător pe care îl știm și care a mai rămas acolo și să arătăm secvențe cu acțiunile lor preferate. Asta vom face luni și marți dimineață, după antrenamentul de la Brașov.

Rep. : Care este situația jucătorilor accidentați?

S.B.: În afară de Ionuț Ramba, a cărui situație se cunoaște, la Josep Masachs și la Alin Câmpan sunt probleme musculare, avem încredere că cel puțin Alin va juca marți.

Rep.: Va fi o problemă că veți avea la dispoziție un singur inter dreapta?

S.B.: Da, meciurile sunt foarte intense, cu multă agresivitate, multă dorință din partea tuturor participanților în acest campionat, nu este vorba doar de meciul de marți. Mai avem nevoie de un inter dreapta, este absolut clar, Michelin Celestin nu poate juca 60 de minute atac-apărare, de altfel, niciunul dintre jucători nu mai poate face treaba asta.

FOTO: LUCIAN PURCARU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.