Handbal masculin / Știința MD Bacău și-a prezentat noile achiziții

Conferinta de presa Stiinta MD Bacau (3)
Primul antrenament al Științei Municipal Dedeman Bacău a fost precedat de o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit cei 5+1 noi jucători, adică cei cinci anunțați deja plus un inter dreapta sârb aflat în probe.

Cu siguranță că cel mai titrat handbalist care a evoluat vreodată pentru Știința Municipal Dedeman Bacău este spaniolul Jospeh Masachs Gelma (extremă dreapta, 31 de ani, 1,81 m), câștigător al Champions League cu Ciudad Real în 2008, acesta evoluând, de-a lungul carierei, și la echipele spaniole BM Granollers, Portland San Antonio, Caja Aragon, Atletico Madrid și Naturhouse La Rioja. ”Am venit la Știința la solicitarea lui Mateo Garralda, care mi s-a părut una captivantă. Cred că lupta cu cu echipa din Constanța va fi una dificilă dar, antrenându-ne din greu, sper să câștigăm măcar un trofeu.”

Cel mai bun vorbitor de limbă engleză s-a dovedit coordonatorul estonian Mikk Pinnonen (23 de ani, 1.80 m), cel care a început handbalul în orașul natal, sub directa coordonare a tatălui său. După terminarea gimnaziului, Mikk a plecat la Academia de Handbal a danezilor de la Aarhus, acolo unde și-a făcut și debutul în handbalul mare, evoluând inclusiv în Cupa EHF în sezonul 2011-2012. ”A fost un pas absolut necesar către profesionism, deoarece cultura handbalistică din Estonia nu mi-ar fi permis acest lucru”, a precizat noul handbalist al Științei. În ultimul an, Pinnonen a jucat în Suedia, la H 43 Lund, perioadă pe care a caracterizat-o ca fiind cu multe fluctuații. ”Discuția pe care am avut-o cu colegul meu de la echipa națională, Martin Johannson, a făcut lucrurile mai ușoare pentru mine în ceea ce privește semnarea contractului cu Știința Bacău. El mi-a spus că aici totul e în regulă și că lucrurile se fac în mod profesionist la Bacău.”

Extrema stângă Alin Câmpan a început handbalul la Extrem Baia Mare, unde a câștigat 3 titluri la juniori, după care au urmat 4 sezoane la HC Odorhei, unde a jucat destul de puțin în ultimul an. ”Probabil fiindcă am vrut să plec încă din vara trecută”, a spus jucătorul. În privința luptei pentru titlu din sezonul care urmează, Alin Câmpan a declarat: ”am văzut că în campionatul următor vor fi circa 50 de jucători străini în Liga Națională. Cred că un factor decisiv va fi antrenorul – cum îi omogenizează, cum lucrează cu ei și cum îi pune în valoare pe fiecare în parte. Nu mi-e frică de concurență și sunt dispus să muncesc zi de zi pentru locul meu în echipă.”

Interul dreapta croat Goran Gorenac (26 de ani, 2.08 m) a început handbalul în țara natală, la Umag, a jucat 4 ani la RK Porec (Croația), 2 ani la Cimos Koper (Slovenia), o jumătate de sezon la HC Bosna Sarajevo (pentru care a marcat de 4 ori în Champions League) și 2 sezoane la formația austriacă HSG Barnbach-Koflach. ”Sper ca în cele 4-5 săptămâni pe care le avem la dispoziție să devenim o echipă bună, care să câștige cupa și campionatul României. Am aflat câte ceva de la doi prieteni de-ai mei care au jucat cu Nantes (Michele Skatar și Stefan Vujic) împotriva celor de la Știința, mi-au spus că e o echipă foarte bună, cu un public super.”

Italianul de origine croată Tin Tokic (inter stânga, 28 de ani, 2.02 m) a început handbalul la Umag, după care a jucat 9 ani la echipa italiană Pallamano Trieste. Au urmat trei ani la echipele spaniole Arrate și Valladolid. În ultimul an și jumătate, Tokic a jucat în Franța, la Aix En Provence și la Besançon. ”Am discutat și eu cu Skatar și Vujic, care au jucat cu Nantes împotriva Științei și mi-au spus lucruri frumoase. De asemenea, am jucat cu naționala Italiei împotriva României și am văzut mulți jucători de calitate. Știu că va fi un campionat foarte puternic, deoarece multe echipe s-au întărit cu jucători de valoare din străinătate și consider că 5-6 echipe se vor lupta la titlu. Primul nostru pas important va fi Supercupa cu HCM Constanța și sper să facem o pregătire bună și să câștigăm acest meci.”

În final, managerul Puiu Ciobanu l-a prezentat și pe sârbul Dusan Trifkovic (inter dreapta, 21 de ani, 1,92 m), ”un tânăr talent din Serbia, care are câteva săptămâni să-l convingă pe Mateo Garralda că merită un loc la Știința. Dacă nu, el va fi probabil împrumutat de noi la altă formație și va reveni după un an”, a spus conducătorul Științei. ”Am venit aici pentru a încerca ceva nou în cariera mea și sunt hotărât să lupt pentru a rămâne”, a afirmat handbalistul sârb.

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

Un comentariu la „Handbal masculin / Știința MD Bacău și-a prezentat noile achiziții”

  1. I want to welcome to all new stiinta bacau md players and last but not least the new coach mateo garalda, and success in the new season, Once again welcome to Stiinta bacau.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.