Acasă nu le merge / Sport Club Bacău – ACS Berceni 1-1 (1-1)

Sport Club Bacau - ACS Berceni
”Una caldă, una rece”, aceasta pare a fi expresia care caracterizează cel mai corect evoluțiile celor de la Sport Club Bacău în play-off. După ce au câștigat sâmbătă la Slobozia, fotbaliștii pregătiți de Viorel Tănase s-au împiedicat acasă în fața unei echipe care a venit la Bacău cu numai 4 rezerve.

După ce Husein (min. 7) și Hurdubei (min. 13) au semnat primele ocazii ale partidei, băcăuanii au solicitat vehement un penalty în minutul 29, când balonul l-a lovit în mână pe un fundaș ilfovean, dar arbitrul Anghelinei a lăsat jocul să continue. Trei minute mai târziu, Hurdubei a bătut parșiv, cu efect, o lovitură liberă de la 22 de metri, mingea a trecut prin zid și l-a păcălit pe ezitantul Marin, iar gazdele au trecut meritat în avantaj. Doar 5 minute a durat bucuria băcăuanilor, fiindcă Pădurețu a plecat lansat pe bulevardul Luncanu, i-a centrat ideal lui Bitez, care a egalat din careul mic. În minutul 43, același servant a plecat de pe același bulevard, doar că la finalizare a fost Nistor, care a greșit ținta din mijlocul careului băcăuan.

La cinci minute după pauză, oaspeții au irosit o ocazie uriașă, când Nistor a nimerit transversala lui Petrariu, la capătul unui contraatac tăios. Neinspirat din nou la schimbări, ”Tase” a ținut mai întâi să mute la nivelul mijlocașilor defensivi, după care l-a trimis din nou în teren pe Rusu, ratangiul de serviciu. Mai mult, în minutul 63, Sport Clubul a făcut și ultima schimbare, înlocuindu-l pe accidentatul Sascău, protagonistul unui moment ce a semănat panică. Lovit în plex de un adversar, fundașul băcăuan a rămas inert pe gazon, timp în care arbitrul Anghelinei îi făcea semne să se ridice. Într-un final, fluierașul gălățean a realizat că e groasă, i-a acordat el însuși primul ajutor lui Sascău, iar totul s-a terminat cu bine.

Jucătorii băcăuani au șutat prea puțin la poarta unui Marin extrem de nesigur, iar finalul a fost pe contre, ambele formații trecând pe lângă golul victoriei. În minutul 89, Stan a șutat de la 16 metri milimetric pe lângă bara din stânga a porții gazdelor pentru ca, în minutul al treilea al prelungirilor, lovitura de cap a lui Căinari, din 8 metri, să fie respinsă salvator de fostul campion Epaminonda Nicu.

SC Bacău: Petrariu – Luncanu, Lozneanu, Dumitriu, Sascău (63 Mihălăchioae) – Căinari, Strugariu (52 Taban), Cl. Tudor, Husein – Hurdubei, B. Ungureanu (59 B. Rusu). Antrenor: Viorel Tănase.

ACS Berceni: L. Marin – Feraru, Fîşie, G. Ghinea, E. Nicu – Al. Stan, V. Ştefan, Tătar, Pădureţu – Bitez (81 C. Sandu), Al. Nistor. Antrenor: Marin Dragnea.

Cartonașe galbene: Sascău, Husein / Ștefan, Bitez, Stan, Marin.

Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați). Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Adrian Vornicu (ambii din Botoșani).

Miercuri, în etapa a IV-a din play-off-ul seriei I, s-au mai disputat partidele CSMS Iași – Rapid București 0-0 și Unirea Slobozia – FC Clinceni 0-1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.