Declarații după partida Știința MD Bacău – Energia Pandurii Tg. Jiu 36-25

Jpeg
Liviu Andrieș: ”Trebuie să felicităm echipa gazdă pentru calificarea în Final 3-ul handbalului românesc, merită din plin, fiind o echipă care de trei ani de zile emite pretenții pe merit și pe bună dreptate pentru a se bate la titlu. Cred că în aceste două jocuri cu noi și-au demonstrat valoarea și le urez succes pentru ceea ce va urma. Mi-am pus mari speranțe pentru acest meci, însă din păcate nu am reușit să ne ridicăm la nivelul adversarului nostru și acest lucru ne-a costat. Mai rău pentru noi a fost meciul de la Tg.Jiu când nu am reușit să ne apărăm și, pe fondul unor accidentări, al multor greșeli individuale s-a făcut această diferență și nu am reușit să ținem piept celor de la Bacău. Cred că Știința are șanse la titlu, a demonstrat-o și în Cupa României că se poate bate de la egal la egal cu Constanța, a demonstrat și anul trecut. Cred că vor juca cu șanse reale și vor fi meciuri extraordinare împotriva celor de la Constanța.”

Andrei Enache: ”Felicit și eu echipa din Bacău pentru jocul prestat, cred că astăzi nu am reușit să facem exact ceea ce ne-am propus și anume să eliminăm greșelile neforțate și ratările de pe semicerc, știind că adversarii noștri speculează foarte bine acest lucru. Azi am făcut niște greșeli copilărești, ajutându-i să meargă la o diferență de 6-7 goluri, după care ne-a fost foarte greu să mai revenim, având în vedere și faptul că au jucători foarte valoroși în componență. Cred că am făcut un pas mare greșit la Tg.Jiu când am făcut niște greșeli foarte mari în apărare, după un joc destul de slab, zic eu, și aici mă refer la finalizare, unde am ratat foarte mult și aici s-a făcut diferența în această dublă manșă. Referitor la șansele la titlu ale băcăuanilor, asta depinde numai de ei, cum se vor mobiliza, au jucători foarte buni, au echipă foarte bună. Vor fi meciuri foarte bune, vor fi cele mai puternice echipe ale campionatului și cred că felul în care vor aborda depinde numai de ei. Din punctul meu de vedere, au șanse reale, ar trebui să țintească spre a câștiga campionatul.”

Eliodor Voica: ”Eu aș vrea să le mulțumesc colegilor și adversarilor noștri de astăzi pentru cuvintele frumoase adresate și nu greșesc foarte mult dacă voi felicita ambele echipe pentru spectacol, pentru că au oferit un spectacol frumos. Astăzi știam că ei vor veni fermi și hotărâți pentru a se bate, ceea ce este firesc. Noi am reușit să avem o apărare bună, comparabilă cu primul joc din Tg.Jiu și am reușit să mai eliminăm și o parte din multele greșeli pe care le-am făcut, bineînțeles fructificând și anumite situații pe care le-am avut ca avantaj. Le mulțumesc sportivilor noștri pentru modul în care s-au manifestat și pentru ambiția de care au dat dovadă, mai ales în această etapă a campionatului, care este cea mai importantă. Vreau să mulțumesc publicului care astăzi ne-a susținut din primul până în ultimul minut. Am avut o cu totul și cu totul altă mobilizare decât în meciul pierdut în februarie la Tg.Jiu. După 3 ani de muncă am reușit poate să-i fac pe sportivii din Bacău să înțeleagă ce înseamnă mobilizare, profesionalism. În această etapă a campionatului, nu am o preferință între Turda și Dinamo, sunt convins că vor fi meciuri foarte grele. Distanța pe care o vom avea de parcurs ar putea conta, pentru că sunt 3 zile între cele două partide.”

Răducu Tamaș: ”Încep prin a felicita echipa oaspete, nu au venit ca perdanți, au venit să se bată. A fost un joc destul de dur, chiar dacă a fost o diferență mare. Le urez succes în faza următoare. Aș vrea să menționez faptul că cel mai îmbucurător lucru pentru noi este că echipa a păstrat un ritm constant pe toată durata celor 120 de minute, nu am mai avut căderile pe care le-am avut în fazele trecute ale campionatului. Sunt două meciuri care ne dau mari speranțe pentru faza următoare. Dintre Dinamo și Turda, indiferent cine va ajunge acolo, cu siguranță nu vor mai fi aceleași meciuri ca în sezonul regulat, nici acum nemaifiind același meciuri precum cel din februarie, de la Târgu Jiu. Cel mai bun aspect ar fi că e distanța mult mai mică și drumul mai comod până la București. Indiferent cine va ajunge acolo, va fi la fel de dificil. Victoriile aduc liniște în vestiar și o stare de bine. După victoria de la începutul săptămânii, a fost o descătușare. Meciul din februarie a fost un model de ”așa nu trebuie să mai facem”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.