N-a fost ziua lor / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 2:3 (-20, 23, 22, -22, -11)

Stiinta Bacau - Dinamo Bucuresti 6
Dinamo a egalat scorul în finala campionatului Diviziei A1 de volei feminin, după victoria obținută duminică seara pe terenul campioanei. Echipa bucureșteană a făcut un joc foarte bun, având în Ioana Baciu principala gură de foc. Păcat că voleibalista dinamovistă are grave carențe de comportament, contestând pe un ton de mahala deciziile arbitrilor care i se par greșite. E drept că, la acest capitol, are ”profesor” bun. Dincolo de jocul bun al echipei dinamoviste, pe fondul unei evoluții sub potențial al băcăuanelor, am constatat cu regret că arbitrii s-au lăsat influențați de presiunile oaspeților, defavorizând flagrant în câteva rânduri echipa campioană. Mai grav este faptul că, înainte de meci, managerul echipei Dinamo se țipa la observatorul partidei ca la un negru de pe plantațiile secolului al XIX-lea. Și-atunci, ce pretenții de corectitudine mai putem avea ? De asemenea, în setul al patrulea, la 12-8 pentru Dinamo, oaspetele au reclamat că nu s-a penalizat o atingere a fileului de către adversare. Dar cum ? Cu gesturi largi, cu răcnete către arbitrul principal, care a acordat, e drept, un cartonaș roșu nevricoasei Baciu, episod după care echipa bucureșteană s-a retras la marginea terenului, lăsând impresia că vrea să se retragă. ”Am cerut time-out și le-am chemat pe fete la marginea terenului dar, în hărmălaia creată, probabil că nu s-a observat acest lucru”, a spus după meci antrenorul Marian Constantin. Dinamovistele au revenit, în cele din urmă, pe teren, dar cum e posibil să ți se permită astfel de gesturi, pe care inevitabil le coroborăm cu repetatele neprezentări la festivitățile de premiere ?

Revenind la meci, echipa băcăuană a pierdut primul set păcătuind în special la preluarea serviciului, în condițiile în care nici blocajul n-a funcționat grozav. Setul secund a avut o evoluție palpitantă, fiind echilibrat până la al doilea time-out tehnic, după care Dinamo s-a desprins la 22-18, conducând apoi cu 23-20. De aici, purtate pe val de un public senzațional, campioanele au revenit, au punctat de 5 ori consecutiv și au egalat situația la seturi. Băcăuanele și-au adjudecat și setul al treilea, împinse din spate de suporteri, după care oaspetele au făcut 2-2. În tie-break, Dinamo s-a desprins la 8-2, pe fondul acelorași greșeli în preluare, dar și al unor erori ale coordonatoarei Staelens. Știința a revenit spectaculos la 10-12, dar Karakasheva și Baciu și-au făcut treaba și bucureștencele au câștigat meciul al doilea al finalei. Deși înfrânte, voleibalistele băcăuane au părăsit terenul în aplauzele spectatorilor, fiindcă au pierdut luptându-se, cu o mențiune specială pentru Katya Zakreuskaya care, deși accidentată, a strâns din dinți și a dat totul, chiar dacă a jucat plângând de durere. Următoarele două partide ale finalei vor avea loc la București, pe 26 și 27 aprilie.

ȘTIINȚA: Kim Staelens (6 puncte), Alexandra Sobo (15), Mimi Sosa (16), Monika Potokar (10), Denis Rogojinaru (15), Roxana Bacșiș (1), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Katya Zakreuskaya (22), Sabina Miclea, Crina Bălțatu, Mihaela Herlea. Antrenor: Florin Grapă.

DINAMO: Diana Nenova (1 punct), Tsvetelina Zarkova (18), Alida Marcovici (11), Maria Karakasheva (16), Olga Ativi (13), Ioana Baciu (20), Nicoleta Manu – libero. Au mai jucat: Daniela Mincă, Mirela Corjeuțanu. Antrenor: Marian Constantin.

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

4 comentarii la „N-a fost ziua lor / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 2:3 (-20, 23, 22, -22, -11)”

  1. In setul 2 a fost chiar 23-19 si am facut 6 puncte consecutiv.
    In rest, hai ca nu am pierdut pentru ca s-au dat in spectacol jucatoare sau oficiali dinamovisti. Dinamo a fost azi mai buna, mai ales mental (putine echipe ar fi revenit dupa ce au pierdut un set de la 23-19 si apoi inca unul). Per ansamblu insa, parca ambele echipe sunt sub nivelul de anul trecut. Anul trecut Stiinta a prins varful de forma in play-off, acum pare a fi in pierdere de nivel evidenta. Poate ma contrazic meciurile de la Bucuresti

  2. Am pierdut un meci, mai avem cel puţin două. Nu e nimic pierdut, Ştiinţa e încă echipa campioană şi cu siguranţă va aborda partidele de la Bucureşti cu atitudine de campioană! Bacăul n-are cum să dispere după această înfrângere, Bacăul are încredere în echipa fanion a oraşului că va triumfa încă o dată în campionat!
    HAI ŞTIINŢA!

  3. disperarea s.a vazut pe fata celor de la dinamo in special pe cea a managerului stefan care tot meciul a vorbit la telef, s.a bagat peste antrenor si cel mai important el a dat ordin sa scoata echipa afara. care e problema am pierdut un meci mai sunt doua, mergem la bucuresti si castigam cel putin unul. FORZAA STIINTA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.