Obiectiv îndeplinit / SC Bacău – CF Brăila 2-1 (1-0)

SC Bacau - CF Braila
Sport Club Bacău a câștigat sâmbătă, pe teren propriu, partida cu CF Brăila și a obținut calificarea în play-off-ul seriei I din eșalonul secund, îndeplinindu-și obiectivul. Deși s-a disputat pe un teren deplorabil, îmbibat de apă și plin de noroi în cele două careuri, meciul a fost mult mai interesant decât multe altele desfășurate în condiții mai bune. Asta doar până ce gazdele au făcut 2-0, fiindcă, după aceea, fotbalul a decedat din nou pe stadionul ”Aerostar”. Bunul simț e și el în comă, trimis acolo de Viorel Tănase care, la finalul jocului, i-a ignorat ostentativ pe jurnaliștii care-l așteptau să dea declarații. Bine, erau acei ziariști care își permit să-i critice atât maniera de a pregăti echipa, cât și derapajele comportamentale.

Băcăuanii au deschis scorul în minutul 36, atunci când Taban a prins un șut de zile mari de la circa 25 de metri lateral dreapta, expediind balonul la colțul lung, aproape de vinclu. Anterior, raportul ocaziilor fusese de 4-1 pentru băcăuani, majoritatea venind după faze fixe, capitol la care Miron a avut câteva execuții foarte periculoase. În minutul 52, gazdele au marcat din nou, dar golul lui Hurdubei a fost anulat pe motiv de ofsaid însă, după alte cinci minute, scorul a devenit 2-0. Miron a executat un corner de pe dreapta, apărarea brăileană a respins până la Lozneanu care, de la 14 metri, a trimis în plasă cu un șut pe jos.
Oaspeții au replicat cu mai multe atacuri tăioase, semănând panică în repetate rânduri în careul advers, acolo unde Petrariu a fost destul de ezitant. După ce Mihălăchioae și Lozneanu au respins de mai multe ori de pe linia porții, brăilenii au punctat în minutul 73 prin Roșu, care a înscris cu capul din careul mic, după o centrare a lui Spătaru. Finalul a fost presărat cu jenante trageri de timp ale băcăuanilor, dar, nu-i așa?, scopul scuză mijloacele.

Sport Club Bacău și-a îndeplinit obiectivul, fiindcă valoarea jucătorilor, coroborată cu o situație financiară stabilă, și-au spus cuvântul. Dacă echipa băcăuană avea și antrenor, cu siguranță că s-ar fi obținut o clasare superioară și nu s-ar fi tremurat până în ultima etapă pe un teren-orezărie.

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Dumitriu, Sascău – Căinari (90+1 Husein), Taban, Cl. Tudor (79 Adăscăliței), Miron – Hurdubei, Ungureanu (89 Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.

CF Brăila: Comănescu – Spirdon, Ignat, Ivan, Ghiocel (46 Spătaru) – Dima, Olenic, S. Frunză, Necoară – Roşu, Cazan. Antrenor: Alin Pânzaru.

Cartonașe galbene: Lozneanu (min. 25) – Spătaru (min. 77).

Arbitru: Paul Unimătan (Zalău); Asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova) şi George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

Celelalte rezultate ale ultimei etape din sezonul regulat: Dunărea Galați – Rapid București 2-0, ACS Berceni – Farul Constanța 2-0, Gloria Buzău – CSMS Iași 0-1 și Unirea Tărlungeni – FC Clinceni 3-2. Unirea Slobozia și Rapid CFR Suceava au stat.
Clasament Liga a II-a, seria I

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.