Bronz mondial pentru dansatorii băcăuani

Dance Masters
Week-end-ul trecut, România a găzduit un eveniment de talie internațională – Dance Masters 2014. Competiția s-a întins pe durata a 3 zile și a conținut întreceri interne, internaționale, show-uri de dans sportiv susținute de campioni mondiali și competiții pentru amatori. Gazda evenimentului a fost Sala Polivalentă din București, iar organizatori Cluburile Phoenix și Pas în Doi, Bogdan Păun și Federația Română de Dans Sportiv. Au participat aproximativ 2000 de sportivi din 15 țări, jurizarea fiind asigurată, pe lângă arbitrii români, și de arbitri reprezentând cele mai importante națiuni din dansul sportiv. Cluburile băcăuane au avut reprezentanțI pe parchetul de la Dance Masters 2014, cel mai important rezultat fiind al perechii Mihai Paraschiv – Diandra Illes de la Clubul Authentic Dance Sport 2007, care s-au clasat pe locul 1 la categoria Youth Open Latin (tineret 16-18 ani). În competiția standard, la aceeași categorie de vârstă, ei s-au clasat pe locul 3.

De asemenea, trebuie menționat locul 4 la clasa E16-35 ani obținut de perechea Marian Haidău – Bianca Arseni de la Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău care, în urma punctajului de la această competiție, au promovat într-o clasă superioară. Evoluție bună si pentru perechea Mateo Ipate – Mădălina Ciuche, tot de la Adamas, prezenți în finala clasei D 6-11 ani, clasați pe locul 6. Și alte perechi băcăuane au fost prezente la această competiție majoră, ei reușind să acumuleze puncte importante care contează în clasamentele Federației Române de Dans Sportiv.

Tot în week-end-ul trecut, la Moscova a avut loc Campionatul European de Adulți Standard și Campionatul Mondial de juniori 2 latino. La această competiție România a avut o contribuție deosebită și prin prezența arbitrului băcăuan Valentin Illes, dar trebuie subliniat faptul că perechea Alin Beca – Cătălina Țampău, de la Authentic Dance Sport 2007 Bacău, a cucerit bronzul mondial la juniori 2, un rezultat de mare excepție obținut în detrimentul multor perechi de mare valoare din țări cu tradiție in dansul sportiv. Sportivii băcăuani merită cele mai calde felicitări și le urăm mult succes pe mai departe.

(Florin Ștefănescu)

Un comentariu la „Bronz mondial pentru dansatorii băcăuani”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.