Obiectiv îndeplinit / SCM ”U” Craiova – Știința Bacău 1:3 (25-23, 11-15, 11-25, 9-25)

Stiinta Bacau - SCMU Craiova 3
”Îmi doresc o victorie cu 3-0 sau 3-1 la Craiova”, spunea Florin Grapă, iar campioana României a obţinut cele 3 puncte după un meci uşor, chiar dacă a pierdut un set. Primul act a început bine pentru băcăuane, care au condus cu 5-1, însă uşor-uşor gazdele s-au apropiat, pe fondul unui joc slab al campioanelor, cu multe greșeli la serviciu şi cu dese atacuri în aut. Craiovencele au egalat la 23, iar setul s-a încheiat cu două preluări total greşite ale Monikăi Potokar, la serviciile bune expediate de Chirilov. ”Probabil ne-am încălzit mai greu, sper ca ora de disputare a meciului (12.30 – n.n) să fi fost de vină”, ne-a spus, după meci, antrenorul campioanei.

În setul secund, Florin Grapă a avut inspiraţia de a o introduce pe Zakreuskaya în locul Monikăi Potokar, veriga slabă a oaspetelor în primul set, iar lucrurile au intrat pe făgașul normal. Seturile următoare au fost fără istoric, băcăuanele servind bine și reuşind să le blocheze foarte bine pe trăgătoarele echipei gazdă. De evidenţiat sunt evoluţiiile foarte bune ale Roxanei Bacşiş, Alexandrei Sobo şi Fabianei Sosa, care nu au putut fi blocate de către gazde. A fost un penultim antrenament bun, cu public, înaintea derby-ului cu Dinamo Bucureşti, de sâmbăta viitoare.

”Mă bucur pentru că am luat trei puncte și mă mai bucur pentru evoluția Katyei Zakreuskaya, ea se dovedește o soluție viabilă oriunde o folosesc. Cred că, la acest moment, suntem într-o fază de stagnare în ce privește jocul, dar mai avem cam o lună până la play-off, așa că e timp pentru corecții”, ne-a declarat Florin Grapă.

SCM ”U” Craiova : Buz (8 puncte), Badea (9), Ilina (1), Chirilov(5), Ariton (9), Smultea (8), Duţă – libero. Au mai jucat Postea şi Matei. Antrenor : Berthold Văsuică.

Ştiinţa Bacău : Rogojinaru (12 puncte), Bacşiş (14), Potokar (2), Sobo (16), Staelens (5), Sosa (14), Vujovic – libero. Au mai jucat : Herlea, Zakreuskaya şi Miclea (2). Antrenor: Florin Grapă.

Miercuri după-amiază, Știința Bacău va juca pe teren propriu cu Penicilina Iași.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.