Blazon onorat / Volei Alba Blaj – Știința Bacău 0:3 (24-26, 13-25, 21-25)

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau 1
Campioana României la volei feminin și-a onorat statutul de favorită și s-a impus fără drept de apel pe terenul echipei în fața căreia pierduse în tur, la Bacău. Echipa pregătită de Florin Grapă a servit foarte bine, a blocat eficient și atacat precis, acestea fiind principalele arme care le-au facilitat succesul de la Blaj.

Știința a început meciul ca din tun și a avut 5-0 datorită serviciului bun al argentiniencei Sosa. Branko Gajic a cerut time-out, dar la primul timp tehnic, campioana a intrat cu 6 puncte avans. Gazdele s-au apropiat la 9-10 după câteva preluări defectuoase, iar Florin Grapă a făcut o dublă schimbare, introducându-le pe Miclea și Herlea. Pe serviciul celei de-a doua, Știința s-a desprins din nou, la 14-9, după care băcăuanele au avut 17-12. Blajul a egalat la 21 după alte două greșeli la preluare, pentru ca, mai apoi, Staelens și Rogojinaru să servească greșit și să ducă setul în prelungiri, acolo unde Știința s-a impus cu 26-24.

Setul secund a fost aproape fără istoric, campioanele fiind net superioare la toate capitolele, cu un plus pentru serviciu și blocaj. Am spus aproape fără istoric, fiindcă arbitrul 2 a încercat să le bage în joc pe gazde fluierând, la 7-12, depășirea timpului regulamentar la serviciu la Alexandra Sobo, asta după ce și în primul parțial ardelencele primiseră vreo două cadouri de la fluierași.

În debutul setului al treilea s-a mers cap la cap, echipa gazdă fiind mult mai precisă în atac, acolo unde a excelat Ivanof. De la 9-9, însă, campioanele au punctat de cinci ori consecutiv pe serviciul Fabianei Sosa și grație unui blocaj eficient în zona 2. Blajul a revenit, a egalat la 19, moment în care Florin Grapă a reintrodus-o pe Kim Staelens. La 19-20 s-a jucat cea mai frumoasă minge a meciului, cu intervenții spectaculoase ale apărărilor, punctul revenind Științei după un block-out reușit de Monika Potokar. Finalul le-a aparținut băcăuanelor, partida fiind închisă de un blocaj frumos al tandemului Sobo – Bacșiș.

VOLEI ALBA BLAJ: Trombițaș (3 puncte), Collar (11), Salaoru (3), Ivanof (11), Kijakova (2), Rusu (1), Medved – libero. Au mai jucat: Busquets (2), Dudnic (3), Stanciu și Viloiu. Antrenor: Branko Gajic.

ȘTIINȚA BACĂU: Staelens (1 punct), Rogojinaru (12), Potokar (14), Sobo (15), Sosa (12), Bacșiș (11), Vujovic – libero. Au mai jucat: Miclea (1), Herlea (1). Antrenor: Florin Grapă.

Foto: Dragoș Basaraba – Blaj (Ziarul ”Unirea”)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.