Handbal masculin / Ioan Ciobanu: ”Avem puterea și lotul care să ne permită să câștigăm titlul”

Reunire Stiinta Bacau
În prima zi de luni din 2014, Știința Municipal Dedeman Bacău a început pregătirile în vederea reluării campionatului. La reunire au fost prezenți toți cei 24 de jucători disponibili, lotul fiind alcătuit din handbaliști atât de la prima echipă, cât și de la „satelit”. Alți șapte „studenți” și antrenorul principal Eliodor Voica sunt prinși în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2015, reprezentând „naționalele” României (Iancu, Rotaru, Fenici, Ghiță), Georgiei (Tevzadze, Rusia) și Estoniei (Johannson). Până la revenirea „internaționalilor”, în această săptămână, antrenamentele se vor face în comun cu echipa a II-a.

„Începem anul cu gânduri bune, aceleași pe care le-am avut și la startul campionatului. În primul rând, vrem să terminăm sezonul regulat în primele trei echipe, astfel încât acest lucru să ne confere o siguranță mai mare pentru calificarea în finala de trei care va decide campioana României. Odată ajunși în acea etapă, cred că avem puterea și lotul care să ne permită să câștigăm titlul”, a declarat managerul Ioan Ciobanu.

Primul antrenament al anului, supervizat de „secundul” Sorin Bârză și antrenorul echipei a II-a, Bogdan Voica, a cuprins o ședință de alergare de 30 de minute, după care „studenții” s-au împărțit în trei echipe și și-au măsurat forțele într-un joc de fotbal. Au participat: Grigoraș, Tamaș, Erhan, Bobeică – Bondar, G. Bujor, Tărîță, Beleaev, Celestin, Zacaciurin, M. Bujor, Stoian, Carali, Liță, Rață, Ramba, Da Silva, Moisă, Vartic, Dospinescu, Păunică, Cotinghiu, Bulov, Butnaru.

„Începem anul 2014 cu gândul de a câștiga campionatul, este obiectivul pe care ni l-am stabilit la startul sezonului și noi toți credem că putem ajungem în Final 3, iar acolo totul va fi decis de forma de moment pe care o vom prinde în luna mai. Cred că avem o șansă destul de bună, avem echipă puternică, deja a trecut perioada de acomodare cu jucătorii nou-veniți în vară și sunt convins că vom putea face o figură frumoasă”, a spus antrenorul secund Sorin Bârză.

Până la startul sezonului oficial, programat pe 26 ianuarie, „studenții” vor susține cinci meciuri amicale, toate în deplasare. Astfel, Știința Municipal Dedeman Bacău va disputa o „dublă” cu HC Vaslui (10-11 ianuarie), după care va participa la un turneu la Călărași (16-18 ianuarie) alături de echipa gazdă, Dinamo și CSU Suceava.

Un comentariu la „Handbal masculin / Ioan Ciobanu: ”Avem puterea și lotul care să ne permită să câștigăm titlul””

  1. Asa s-a intamplat si sezonul trecut, probabil asa este si acum. Ne ascundem dupa cires: macar sa o lungim pana la vara, mai luam un banut si apoi ce o fi o fi. L-ati lasat pe sipos sa plece (mai bine pleca Rusia), jucam amicale numai cu liga 2, ce pretentii sa mai aveti. Noi oricum va aplaudam si daca luati locul 1,2,sau chiar 3 , sunteti echipa fanion dpmeude vedere, ce faceti dumneavoastra daca nu va indepliniti obiectivele care v-au ramas, ca doar in cupele europene a-ti reusit sa-l indepliniti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.