SUPER-ŞTIINŢA / Ştiinţa Bacău – Tauron MKS Dabrowa Gornicza 3:1 (20-25, 31-29, 25-16, 25-23)

Stiinta Bacau - Tauron Dabrowa Gornicza
Voleibalistele de la Ştiinţa Bacău şi-au terminat cu fruntea sus parcursul din Champions League, chiar dacă acest succes nu le-a asigurat nici măcar calificarea în CEV Cup. Primul set a fost groaznic, băcăuanele comiţând toate greşelile posibile şi pierzând fără drept de apel. După aceea, antrenorul Florin Grapă a făcut mutarea pe care trebuia s-o facă mai demult, înlocuind-o pe Mihaela Herlea cu Roxana Bacşiş, iar lucrurile s-au mişcat altfel, mai ales şi după ce Vujovic i-a lăsat locul lui Gaido. Cu Sobo, Sosa şi Potokar în mare formă, băcăuanele au obţinut punct după punct şi au întors soarta meciului. Kim Staelens a fost şi ea cea din sezonul trecut, iar campioana României s-a impus cu scorul care era necesar pentru a spera la o calificare în Cupa CEV. Din păcate, SC Dresdner a câştigat la Beziers şi ne-a lăsat în afara cupelor europene, dar rămânem cu consolarea că Ştiinţa Bacău a părăsit cupele europene cu fruntea sus.

Meciul a început cu un set pierdut în ciuda unui joc bun, gazdele având o zvâcnire la scorul de 15-21, când s-au apropiat la 3 puncte de adversare pe serviciul extraordinarei Sosa. Primul set s-a încheiat cu un atac în aut al Mihaelei Herlea. În setul secund, antrenorul Florin Grapă a fost foarte inspirat şi a introdus-o în teren pe Roxana Bacşiş, care a jucat mult mai bine decat Mihaela Herlea. Acest set a fost sub semnul echilibrului până când Ştiinţa a făcut 24-21. Polonezele au reuşit să ne egaleze la 24, dar setul a fost câştigat în prelungiri cu scorul 31-29, meritat. Setul al treilea a fost unul perfect pentru campioanele României. Acestea s-au desprins la 8-3 pe serviciul aceleiaşi Sosa, distanţându-se treptat pe parcursului setului, câştigandu-l cu 25-16. Ultimul set a fost de asemenea echilibrat, echipele mergând cap la cap, Sosa încheind meciul cu un atac în forţă, băgând mingea in 3 metri.
În pofida opiniei lui Florin Grapă, conform căreia Ştiinţa a jucat mai slab decât la Zurich, considerăm că Ştiinţa a făcut cel mai bun meci al sezonului, cu o Kim Staelens care ne-a arătat că evoluţia ei de anul acesta mai modestă a fost o întâmplare, cu Mimi Sosa şi Alexandra Sobo în formă maximă şi cu Monika Potokar irezistibilă. Îngrijorător este faptul că s-au greşit prea multe servicii, adevărat fiind faptul că aceste servicii au fost forţate, de cele mai multe ori mingea oprindu-se în banda superioară a fileului.

Ştiinţa Bacău : Rogojinaru (15 puncte), Herlea , Potokar (19), Sobo (16), Staelens (2), Sosa (16), Vujovic – libero. Au mai jucat : Bacşiş (9), Petrovic, Miclea, Gaido – libero. Antrenor : Florin Grapă.

Tauron MKS Dabrowa Gornicza : Dziekiewicz (9 puncte), De Souza Gonzaga (5), Zarolinska (18), Cemberci, Adams (10), Skowronska (16), Strasz – libero. Au mai jucat : Urban, Staniucha-Szczurek (1), Liniarska (6), Kaczmar. Antrenor : Nicola Negro.

Un comentariu la „SUPER-ŞTIINŢA / Ştiinţa Bacău – Tauron MKS Dabrowa Gornicza 3:1 (20-25, 31-29, 25-16, 25-23)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.