Au dat bine cu serviciul / Știința Bacău – CSM Târgoviște 3:0 (25-13, 25-11, 25-14)

Stiinta Bacau - CSM Targoviste
Campioana României la volei feminin și-a revenit repede după înfrângerea severă cu Dinamo Kazan și a câștigat lejer confruntarea cu CSM Târgoviște, echipă ce are în componență multe jucătoare experimentate. ”Sincer să fiu, după înfrângerea usturătoare de joi, mi-era teamă de psihicul fetelor. Teamă în sensul de a nu face un joc urât și de a câștiga chinuit. Din fericire, n-a fost așa și poate ăsta e un semn bun”, a declarat antrenorul Florin Grapă la finalul întâlnirii.

Antrenorul campioanei a început meciul cu același sextet cu care începuse și meciul din Champions League. Băcăuanele și-au adjudecat primul set la pas, grație unui serviciu foarte bun, ultimul punct fiind chiar un as al coordonatoarei Kim Staelens. Setul secund s-a desfășurat sub aceleași auspicii, preluarea deficitară a oaspetelor punând-o pe ridicătoarea Diana Calotă în imposibilitatea de a construi acțiuni eficiente, astfel încât Știința s-a impus cu 25-11. În acest parțial, Florin Grapă a făcut primele schimbări la 22-7, tehnicianul campioanei recunoscând după meci că n-a vrut să deregleze un mecanism care funcționase foarte bine. În setul al treilea, Știința a început cu Roxana Bacșiș universal, ea a pus în pământ toate mingile pe care le-a avut, dar a fost schimbată după ce a greșit un serviciu. ”Să nu credeți că n-am s-o felicit, dar avem noi o convenție, de aceea am scos-o”, a spus Florin Grapă după partidă. Chiar dacă oaspetele au intrat cu avantaj minim la primul time-out tehnic, gazdele au revenit rapid datorită serviciului și blocajului, încheind conturile mai ușor decât ar fi fost de așteptat.

ȘTIINȚA BACĂU: Monika Potokar (14 puncte), Emilce Sosa (9), Denisa Rogojinaru (9), Alexandra Sobo (8), Kim Staelens (7), Mihaela Herlea (5), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Roxana Bacșiș (5), Crina Bălțatu (1), Sabina Miclea, Aleksandra Petrovic, Lucia Gaido – libero. Antrenor: Florin Grapă.

CSM TÂRGOVIȘTE: Cristina Zanfir (6), Irina Horeică (6), Marija Sandic (5), Stanija Maletic (3), Diana Calotă (3), Sorina Marian (1), Monica Foca – libero. Au mai jucat: Bojana Stojkovic (4) și Alina Gagea. Antrenor: Alexandru Iuhasz.

Joi seara, de la ora 21, campioana României va juca în deplasare, la Zurich, cu Volero, în etapa a V-a a grupei F din Champions League.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.