Handbal feminin, Campionatul Mondial / România – Tunisia 27-17 (15-8)

Romania handbal feminin
Naționala de handbal feminin a României a debutat cu o victorie clară la mondialele din Serbia, în fața unei modeste selecționate a Tunisiei. Deși au intrat mai greu în joc, înscriind primul gol în minutul 4, handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici s-au instalat la cârma jocului grație evoluției foarte bune a tandemului Brădeanu – Neagu. Fără inter dreapta de meserie, naționala noastră a recurs la diverse improvizații, cea mai bună fiind brăileanca Gabriela Perianu, autoare a 6 goluri (procentaj ).
Băcăuanca Laura Chiper n-a prins foaia la acest joc, dar e posibil s-o prindă luni, cu Australia, în condițiile în care Nechita a marcat doar pe contraatac, iar Pîrvuț a comis mai multe greșeli. La capitolul greșeli, România a ratat destul de mult de la semicerc și a primit cu ușurință eliminări. La capitolul plusuri se înscriu evoluțiile portarilor și a apărării.
Luni seara, de la 20.15, România întâlnește Australia. În celelalte meciuri din prima etapă a grupei D, Ungaria – Cehia 35-27 și Germania – Australia 36-15.

ROMÂNIA: Ungureanu, Tolnai – Neagu (6 goluri), Perianu (6), Nechita (4), Brădeanu (3), Elisei (3), Manea (2), Buceschi (1), Pîrvuț (1), Ciuciulete (1), Pintea, Marin, Țăcălie, Dincă. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.