Prea puțin, prea târziu / Știința MD Bacău – IFK Kristianstad 27-23 (14-9)

Stiinta Bacau - IFK Kristianstad 1
Știința Municipal Dedeman Bacău a obținut sâmbătă o victorie cu gust amar în fața suedezilor de la IFK Kristianstad și a ratat calificarea în faza grupelor Cupei EHF. Băcăuanii au făcut un cu totul alt meci pe teren propriu, cu mult mai multă agresivitate pe faza defensivă, acolo unde Adrian Sipos a făcut un meci foarte bun, poate că ar fi trebuit luat și în Suedia. De asemenea, un cu totul alt meci au făcut și portarii, care au totalizat 22 de intervenții, de două ori mai multe decât omologii lor suedezi. Tot la capitolul plusuri s-au situat și interii, cu o remarcă specială pentru brazilianul Da Silva, cel mai bun om al Științei în această dublă manșă. Cristi Ghiță a fost mult peste jocul din tur, dar el continuă aă alterneze execuțiile excepționale cu greșeli elementare, comise în cele mai neportivite momente.
Fără Marius Bondar și Michelin Celestin, ambii accidentați, Eliodor Voica a început inexplicabil jocul cu doi dintre cei mai slabi jucători de la Kristianstad, Vladimir Rusia (”submediocru” a fost calificativul acordat de Eliodor Voica pentru evoluțiile georgianului din meciurile cu suedezii) și Gabriel Bujor, iar cei doi au confirmat, din păcate, forma slabă pe care o traversează. Un alt jucător care nu se mai regăsește deloc este Florin Dospinescu, de nerecunoscut față de sezonul precedent.

Deși a început slab, 0-3 în minutul 4, după ce Ghiță ratase o aruncare de la 7 metri, Știința a intrat ușor-ușor în joc, diferența maximă din prima repriză fiind de 6 goluri. Din păcate, însă, la 14-8, Gabriel Bujor a făcut o forțare și a trimis o minge în portar, în timp ce Fenici a scăpat din mâini o minge simplă și, în loc ca băcăuanii să intre cu 7-8 goluri avans la cabine, suedezii au redus distanța la 5 lungimi.
După pauză, Știința s-a desprins la 7 goluri dar, la 18-11, a fost rândul lui Cristi Ghiță să comită două greșeli consecutive, șut în portar și forțare, după care suedezii s-au menținut la o diferență constantă și liniștitoare de 5-6 goluri. Diferența de numai 4 goluri a fost cauzată de lipsa de concentrare a gazdelor din final, când jocul nu mai avea practic nicio miză.

E cât se poate de evident că vicecampioana României a pierdut calificarea duminica trecută, la Kristianstad. Dar, ce ne facem, înființăm o competiție unde să jucăm doar pe teren propriu să putem ieși și noi pe primul loc ? Cert e că nu ne-a eliminat o echipă net superioară, ci una care putea fi scoasă dacă băcăuanii ar fi arătat o altă atitudine în prima manșă. În final, să consemnăm și o curiozitate legată de arbitraj, altfel foarte bun pe parcursul jocului. În repriza secundă, arbitrii maghiari au cerut publicului să nu mai utilizeze vuvuzelele, pe motiv că nu s-ar mai fi auzit fluierul. Decizia a fost dezaprobată de public și n-a fost înțeleasă nici de oaspeți, atât portarul Dan Beutler, cât și antrenorul Ola Lindgren declarând la conferința de presă că n-au înțeles solicitarea celor doi arbitri.

Evoluția scorului: 1-3 (5), 3-4 (10), 6-4 (15), 9-5 (20), 12-6 (25), 14-9 (pauză), 17-10 (35), 19-13 (40), 21-15 (45), 24-18 (50), 26-20 (55), 27-23 (final).

ȘTIINȚA: Tamaș (15 interv.), Tevzadze (7 interv.), Grigoraș – Da Silva (10 goluri), Ghiță (7), Păunică (4), Fenici (2), Iancu (2), Rotaru (1), M. Bujor (1), Sipos, Johannson, G. Bujor, Rusia, Tărîță, Dospinescu. Antrenor: Eliodor Voica.

IFK: Beutler (3 interv.), Lucau (8 interv.) – Cederholm (8 goluri), Gudmundsson (4), Olsson (4), Lagergren (4), Jonsson (1), Karlsson (1), Larsson (1), Jepson, Lindgren, Linskog, Madsen, Petterson, Roxner. Antrenor: Ola Lindgren.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 5 (2) – 3 (3).

Eliminări de 2 minute: 1-4.

Arbitri: Peter Herczeg și Peter Sudi (Ungaria).

Spectatori: 900.

Foto: Victor Eugen Mihai – VEM.

3 comentarii la „Prea puțin, prea târziu / Știința MD Bacău – IFK Kristianstad 27-23 (14-9)”

  1. Capul sus si sper sa invatam din greseli ! una imensa a fost aceea ca li s-a implementat ideea ca daca pierdem la 5 goluri in suedia e bine……atitudine de loseri. nordicii nu au aratat absolut deloc ca ne sunt superiori,diferenta a fost facuta de atitudine si de acele interminabile si suparatoare greseli specifice juniorilor IV,fortari,pasi,mingi la adversari ,pase anapoda etc etc

  2. am fost un mare sustinator al domnului COLIN VOICA dar cand in suedia un jucator precum da silva mai sterge din diferenta fff mare de scor iar la bacau il introduci din min 10 si iti da gol dupa gol cum e posibil sa nu joace titular? si mai rau din min 50 il scoti din teren si il introduci tot pe RUSIA care nu traverseaza cea mai buna perioada INEXPLICABIL. BRAVO SIPOS MERITA FARA DISCUTIE UN LOC IN PRIMA ECHIPA sincer e peste celestin. oare ce bani incaseaza celestin si cat ia sipos. , oare cat incaseaza da silva si cat ia rusia etc etc etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.