Care derby ? / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 0:3 (23-25, 21-25, 21-25)

Dinamo Bucuresti - Stiinta Bacau
Campioana României și-a respectat blazonul și a pus lucrurile la punct sâmbătă seara vizavi de șefia clasamentului Diviziei A1. Echipa pregătită de Florin Grapă s-a impus meritat în trei seturi, chiar dacă arbitrajul a încercat în primul set să întoarcă jocul, iar în ultimul parțial echipa gazdă a încercat să pună presiune pe arbitri la faze foarte clare. De altfel, la final, ”piticul” Ștefan n-a ratat ocazia să se mai facă o dată de râs, reproșându-le arbitrilor înfrângerea.

Dinamo s-a aflat la cârma jocului în primul set, pe fondul unor greșeli la preluare făcute de voleibalistele băcăuane. De la 20-15 pentru Dinamo, însă, campioanele au revenit spectaculos, egalând la 21 după un blocaj al Fabianei Sosa, din nou una dintre cele mai bune de pe teren. La 24-22 pentru oaspete, aceeași Sosa a servit perfect în zona 5 adversă, minge clar în teren, dar arbitrii au luat o decizie golănească dictând aut. Din fericire, oaspetele nu s-au arătat intimidate și Monika Potokar a închis setul imediat după aceea.

Vicecampioana a început mai bine și al doilea set, având două puncte avans la primul time-out tehnic. Știința a egalat la 10 după un atac din linia a doua al Monikăi Potokar, dar Dinamo a revenit și a făcut 18-15 după un atac în aut al Mihaelei Herlea. Campioanele au egalat din nou, iar pe final de set două blocaje inspirate făcute de Roxana Bacșiș și Alexandra Sobo, plus un serviciu bun al Denisei Rogojinaru au arhivat setul în dreptul Științei.

Setul al treilea a fost controlat de echipa oaspete, iar la 10-13, după un atac clar în aut al gazdelor, antrenorul dinamovist Marian Constantin a pătruns în teren să protesteze, fără ca arbitrul principal să ia vreo măsură disciplinară. Dinamo a egalat apoi la 15, însă băcăuanele au fost din nou mai lucide pe final de set, Sobo a servit un as pentru 23-20, pentru ca punctul victoriei să vină după un atac în bandă al experimentatei Corjeuțanu.

Știința Bacău a obținut o victorie clară, la capătul unui joc în care a fost superioară adversarei la toate capitolele. Campioanele au impresionat la blocaj, dar și prin combinațiile rapide pe axa Staelens – Sobo. La 3:0 pe terenul lui Dinamo, însă, toate fetele merită felicitări, la fel ca și colectivul tehnic. O victorie ce ne dă speranțe pentru un meci bun joi, contra celor de la Dinamo Kazan. La finalul turului, Știința are 30 de puncte și va termina în fruntea clasamentului prima jumătate a sezonului regulat.

DINAMO: Diana Nenova, Alida Marcovici, Tsvetelina Zarkova, Mirela Corjeuțanu, Maria Karakasheva, Ioana Baciu, Nicole Davis – libero. Au mai jucat: Diana Cărbuneanu și Daniela Mincă. Antrenor: Marian Constantin.

ȘTIINȚA: Kim Staelens, Fabiana Sosa, Alexandra Sobo, Monika Potokar, Denisa Rogojinaru, Mihaela Herlea, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Sabina Miclea, Roxana Bacșiș și Aleksandra Petrovic. Antrenor: Florin Grapă.

Foto: Marian Valentin Burlacu.

8 comentarii la „Care derby ? / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 0:3 (23-25, 21-25, 21-25)”

    1. Stai linistit, ca lectia nu va fi inteleasa (si poate ca e mai bine asa) Respectivul crede probabil si acum ca iar l-au batut arbitrii. E din aceeasi categorie cu Tadici, fara speranta de insanatosire.

  1. singura echipa care de mai bine de 15 ani face cinste si onoare acestui oras. pacat ca nu sunt sustinute, cum sunt altii sustinuti din banii nostrii in sportul bacauan. felicitari fetelor!!!!

    1. Cand iti permiti sa platesti o jucatoare cu aproximativ 100000 euro pe an nu poti spune ca nu sunt sprijinite.

      1. 100.000 euro pe an? Adica aproximativ 8.500 euro pe luna? Astfel de salarii nu sunt platite nici in fotbalul romanesc pe la cateva echipe din prima liga, daramite unor jucatoare de volei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.