Cu mijloace specifice / Știința Bacău – CSM Unirea Slobozia 26-30 (13-15)

Stiinta Bacau - CSM Unirea Slobozia
Handbalistele de la Știința Bacău au suferit cea de-a doua înfrângere a sezonului, de data aceasta în fața liderei seriei, CSM Unirea Slobozia. Gruparea ialomițeană a venit la Bacău cu o echipă solidă, experimentată, care a beneficiat din plin de sprijinul unui arbitraj nesimțit al bucureștenilor Costin și Vicea.

Băcăuanele au început partida foarte timorate, cu largi bulevarde în apărare și cu lipsă de inspirație pe faza de atac, astfel încât oaspetele au condus timp de aproape 20 de minute. De la 6-9, însă, Știința a avut o perioadă foarte bună, apărarea și-a făcut mult mai bine treaba, iar gazdele au marcat de 4 ori consecutiv și au trecut la conducere. Din păcate, la 12-12, băcăuanele au irosit un 7 metri, oferindu-le ocazia ialomițencelor să preia din nou conducerea, acestea intrând la cabine cu 2 goluri avans.

În repriza secundă, echipa băcăuană a ținut aproape de adversare timp de 15 minute, chiar dacă elevele profesorilor Oprea și Hornea au comis destule greșeli, ratând numeroase situații de unu la unu cu portarul advers. De la scorul de 19-20, însă, fluierașii din București și-au intrat în rol, au făcut cadouri peste cadouri oaspetelor, care aveau voie să facă 4-5 pași, să se apere în semicerc și multe altele. Astfel, echipa din Slobozia s-a desprins la o diferență care i-a făcut liniștit finalul de meci. E rușinos că în acest fel se decid partidele decisive.

”În acest moment atât putem, s-a văzut plusul de experiență al adversarelor noastre și minusul nostru la banca de schimb. Pe final de joc, diferența a fost făcută în primul rând de arbitri și apoi de jucătoarele cu experiență de la Slobozia și de greșelile noastre de care nu mai scăpăm”, a declarat antrenorul principal al Științei, Costel Oprea.

”Diferența a fost făcută de jucătoarele noastre cu experiență în Liga Națională. Știința e o echipă bună, mult schimbată față de anul trecut, o arată și clasamentul. Eu sper să meargă pe aceeași linie și la anul să promoveze. Arbitrii au făcut unele greșeli, dar nu cred că au influențat rezultatul”, a spus antrenorul oaspetelor, Liviu Paraschiv.

Evoluția scorului: 1-4 (5), 2-6 (10), 6-8 (15), 9-9 (20), 12-11 (25), 13-15 (pauză), 14-17 (35), 18-19 (40), 20-22 (45), 21-26 (50), 22-27 (55), 26-30 (final).

ȘTIINȚA: Bianca Dospinescu (17 interv.) – Lăcrămioara Cîlici (9), Mirela Vîlcu (6), Adina Cârligeanu (4), Cornelia Țocu (2), Paula Ababei (2), Mădălina Roșu (2), Ana-Maria Ciurariu (1), Alina Bucă. Antrenori: Costel Oprea și Constantin Hornea.

UNIREA: Georgiana Martin (20 interv.), Andreea Tîlvaru (1 interv.) – Cristiana Nica (10), Andreea Dospin (8), Mihaela Stănciulescu (4), Teodora Moroianu (3), Irina Simion (2), Ramona Urse (1), Cristiana Ciuplea (1), Cosmina Cozma (1), Maria Popescu. Antrenor: Liviu Paraschiv.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 5 (3) – 5 (5).

Eliminări de 2 minute: 2-3.

Un comentariu la „Cu mijloace specifice / Știința Bacău – CSM Unirea Slobozia 26-30 (13-15)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.