N-au jucat nimic / Sport Club Bacău – ACS Berceni 1-2 (0-1)

SC Bacau - ACS Berceni
După o victorie acasă și un egal în deplasare, Sport Club Bacău a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, în fața unei alte nou-promovate. Echipa băcăuană a făcut cel mai slab joc al sezonului și, dincolo de greșelile arbitrului Teodor Crăciunescu, nu merita mai mult. Când îți creezi în 90 de minute doar două ocazii în careul advers, și alea după faze fixe, nu poți să emiți pretenții și nici măcar nu poți acuza arbitrajul. Din păcate, Viorel Tănase își continuă răfuielile personale cu jucători precum Măjer, pe care refuză cu obstinație să-l introducă în primii 18. Motivația oferită de Tase e puerilă – ”nu poate duce un meci întreg”, când probabil că unica vină a mijlocașului ardelean e că a fost adus aici de Marius Baciu, a cărui muncă e acum făcută praf de Tănase. ”Asta e decizia mea și vă rog s-o respectați”, a comentat cu aroganță antrenorul Sport Clubului cazul Măjer. Tase, o să-ți respectăm deciziile atunci când o să ai și rezultate, deocamdată echipa pe care o pregătești așa cum o pregătești nu joacă nimic și se zbate în subsolul clasamentului. De altfel, marele strateg Tănase a înscris pe foaia de rezerve 4 fundași și mijlocași defensivi și niciun atacant. În minutul 58, el l-a scos pe Claudiu Tudor, extrem de șters, și l-a introdus pe Bogdan Rusu, care s-a întâlnit cu mingea abia după 10 minute !!! Astea sunt deciziile pe care antrenorul echipei băcăuane le vrea respectate.

Despre meciul în sine sunt foarte puține de spus, fiindcă a fost cea mai slabă partidă din această ediție de campionat. Curiliuc a ratat din 4 metri în minutul 2, iar o jumătate de oră mai târziu Teo Crăciunescu ”le-a pus-o pe var” oaspeților, inventând un penalty la un duel regulamentar între Burcă și Nistor. Oltean a ghicit colțul dar Fîșie a executat precis și Berceniul a intrat cu avantaj la cabine. La 6 minute de la reluare, Mihălăchioae a șutat violent de la 40 de metri, Meilă a respins cu greutate în corner, după care Curiliuc a trimis cu capul, din poziție foarte bună, în brațele portarului. În minutul 64, Crăciunescu l-a iertat pe Burcă de o eliminare după un fault în postură de ultim apărător pentru ca, după alte 9 minute, gazdele să egaleze. Hurdubei a trimis balonul în vinclul porții adverse dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, reaprinzând speranțele de victorie în tabăra gazdelor.
Degeaba, însă, fiindcă marile ocazii le-au aparținut oaspeților, în timp ce băcăuanii au jucat arhaicul ”focu’ la ei”. În aceste condiții, golul marcat de Fîșie în minutul 81, în urma unui corner, a venit logic, chiar dacă a fost precedat de o lovitură liberă făcută cadou de arbitru celor din Berceni.

A pune înfrângerea doar pe seama arbitrajului, fără să vezi jocul foarte slab al propriei echipe, ar însemna lipsă de realism și de responsabilitate. Viorel Tănase dă impresia că a scăpat situația de sub control și există semnale că se caută deja un nou antrenor.

SC Bacău: Oltean – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Luncanu – Adăscăliței – Curiliuc (86 C. Miron), Strugariu, Cl. Tudor (58 B. Rusu), Hurdubei – B. Ungureanu. Antrenor: Viorel Tănase.

ACS Berceni: Meilă – E. Nicu, C. Sandu, Fâşie, Pazon – Al. Stan, Al. Radu, Pivniceru, A. Pătraşcu – Ghinea (74 Pădurețu), A. Nistor (87 A. Roman). Antrenor: Marin Dragnea.

Cartonașe galbene: Curiliuc (min. 29), Mihălăchioae (min. 40), Adăscăliței (min. 56), Burcă (min. 64) – Pivniceru (min. 66 și 90+1), E. Nicu (min. 88), Meilă (min. 90+3).

Cartonaș roșu: Pivniceru (min. 90+1).

Arbitru: Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenţi: Daniel Hulubei (Vaslui) şi Dan Vasile Popescu (Buzău).

Celelalte rezultate ale etapei a IX-a: Unirea Tărlungeni – Gloria Buzău 0-0, CF Brăila – Dunărea Galați 2-1, FC Clinceni – Rapid CFR Suceava 2-2, Unirea Slobozia – Rapid București 1-0. CSMS Iași și Farul Constanța au stat.
Clasament Liga a II-a, seria I

3 comentarii la „N-au jucat nimic / Sport Club Bacău – ACS Berceni 1-2 (0-1)”

  1. din 4 meciuri pe teren propriu,pierzi 3 ,deja e f mult! cu clinceniul,a fost tracul debutului,cu farul,ghinionul,cu berceniul,vina arbitrului….oare nu trebuie schimbat si antrenorul?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.