Declarații după partida Știința MD Bacău – Klaipeda Dragunas 36-21

Conferinta de presa Stiinta Bacau - Klaipeda Dragunas
Miglius Astrauskas (antrenor Klaipeda Dragunas): „Pentru început, vreau să felicit echipa gazdă, au jucat bine. Suntem o echipă tânără, dar aceasta nu este o scuză pentru modul în care am jucat. Nu trebuia să renunţăm în repriza a doua aşa cum am făcut-o. Avem o problemă la finalizările unu la unu cu portarul şi am luat multe goluri pe contraatac şi pe faza a doua. În ultimele zece minute noi pur şi simplu am renunţat, nu am mai putut juca, cred că 15 goluri sunt prea multe şi trebuie să luptăm foarte mult în meciul de acasă. Vreau să mulţumesc gazdelor pentru ospitalitate şi pentru condiții, a fost o organizare excelentă. Când pierzi la 15 goluri nu se poate pune problema arbitrilor, cred că toată lumea a făcut greşeli, inclusiv antrenorii, jucătorii şi arbitrii. Putem discuta despre unele greşeli ale acestora dar nu acesta este motivul principal pentru care am pierdut. Cred că în ultimele zece minute am căzut fizic, poate chiar şi psihic. Jucătorii echipei din Bacău au luat deciziile mai corecte şi mai rapide la fiecare fază din joc, lucru care a contat foarte mult în privinţa scorului. Aş fi fost mulţumit dacă pierdeam cu 7-8 goluri, dar 15 sunt prea multe, trebuia să luptăm până la capăt.”

Eliodor Voica: „ Aş vrea să felicit toată lumea din seara aceasta vis-a-vis de acest meci şi când spun lucrul acesta vreau să includ si publicul, pentru că a fost o atmosferă europeană. Nu pot să omit că echipa noastră a făcut astăzi un meci bun şi aș vrea să îi felicit pe jucătorii noștri pentru toate fazele, pentru modul în care au abordat partida şi nu în ultimul rând pentru atitudinea pe care au avut-o în această seară şi zic eu că acest lucru ne dă speranţe pentru meciul retur şi nu doar pentru acesta. În repriza a doua au fost şi câteva momente în care am comis greşeli, dar per ansamblu am avut puterea să revenim şi lucrul acesta se datorează ambiţiei şi nu în ultimul rând concentrării de care au dat dovadă. Indiferent de ce parte a jocului vorbim, echipa mai are potenţial. Este ceea ce eu am văzut la antrenamente, este ceea ce eu am curajul să spun, indiferent ce se va întâmpla pe viitor. Echipa mai are nevoie de puţin timp pentru a se coace, pentru că mai putem dispune de potenţial încă suficient pentru a merge mai departe şi pentru a practica un handbal cât mai bun. Pentru meciul retur trebuie să ne păstrăm concentrarea şi să fim la fel de serioşi în ceea ce priveşte abordarea partidei. Eu am spus că o victorie la peste 10 goluri este un avantaj confortabil dar nu aş vrea să rămânem la umbra acestor 15 goluri diferenţă, pentru că ar fi o greşeală copilărească.”

Martin Johannson: ”Cred că astăzi ne-a ieșit cam tot ce ne-am propus și ne-am respectat în cea mai mare parte planul de joc. Desigur că mai sunt unele mici detalii pe care trebuie să le punem la punct, dar suntem cu toții mulțumiți de rezultat. Ne așteaptă alte 60 de minute în retur, în care nu ne permitem să ne relaxăm. Misiunea noastră e acum îndeplinită doar pe jumătate. Am fost foarte fericit să văd, după mult timp, un început foarte bun al nostru, iar acest lucru care ne-a dat încredere. Vreau să le mulțumesc celor care au venit astăzi la meci pentru atmosfera nemaipomenită pe care au creat-o. ”

Jonas Truchanovicius (Klaipeda Dragunas): „ În opinia mea, echipa din Bacău este foarte bună, așa cum spunea şi antrenorul meu, au luat deciziile mai rapid şi astăzi au fost mai buni decât noi. În meciul de acasă vom încerca sa dăm totul pe teren şi sperăm să câştigăm. Publicul din Lituania nu este la fel ca cel de aici, dar ei vor veni să ne încurajeze și cred că pot fi al 8-lea jucător al nostru. Ne aşteptam să fie un meci foarte greu, deoarece ştiam că adversarii noştri sunt foarte puternici. Am încercat să jucăm cât de bine putem, dar înfrângerea la 15 goluri spune totul. Ratările de la început ne-au distrus mintal, am încercat să revenim în repriza secundă, dar nu ne-a ieșit. Adversarii nu ne-au surprins cu nimic, ştiam că sunt buni, puternici, că pot arunca de la 9-10 metri fără nici o problemă şi toate acestea s-au confirmat. Apărarea noastră astăzi nu a mers deloc, chiar dacă eu consider că noi suntem o echipă cu o apărare bună, astăzi nu a fost bine deloc. Încă mai sperăm la calificare, ăsta e sportul, noi mereu jucăm să câştigăm, nu să pierdem.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.