EXCLUSIV / Tadas Stankevicius (Klaipeda Dragunas): ”Suntem o echipă tânără, cu ambiții mari”

Tadas Stankevicius
Cu mai puțin de o săptămână înainte de prima manșă a disputei dintre Știința Municipal Dedeman Bacău și Klaipeda Dragunas, am relizat un interviu cu unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Lituaniei. În vârstă de 22 de ani, pivotul Tadas Stankevicius (foto, nr. 5) a înscris 5 goluri în ”dubla” din turul precdent al Cupei EHF, fiind și component al naționalei baltice.

Rep.: Ce știi în acest moment despre Știința ?

Tadas Stankevicius: E o echipă valoroasă cu jucători buni, români și străini. Am văzut în meciurile cu campioana HCM Constanța, o echipă de nivelul Champions League, că se luptă pentru fiecare minge până la final.

Rep.: Fratele coechipierului tău Evaldas Grieze, Zilvinas Grieze, a jucat la Știința acum 2 ani. Ce v-a spus despre fosta lui echipă ?

T.S.: Zilvinas mi-a spus că e o echipă cu un spirit extraordinar, o atmosferă bună, un staff foarte bun, o combinație reușită de jucători români și străini.

Rep.: Cine crezi că e favorită la calificare ?

T.S.: La momentul acesta, nu pot vorbi despre o favorită. Poate că după prima manșă lucrurile vor fi mai clare, dar nu cred, fiindcă, în această fază, cele două echipe au șanse egale. 60 de minute nu sunt suficiente pentru a te califica în turul următor.

Rep.: Care sunt punctele voastre tari ?

T.S.: Punctul nostru forte este spiritul de echipă. Suntem o echipă tânără, cu ambiții mari și nu depunem niciodată armele. Nu avem un lider în adevăratul sens al cuvântului, dar asta ne face mai puternici, deoarece orice jucător poate ”exploda” în orice moment și să le facă adversarilor noștri viața grea.

Rep.: Crezi că sunteți avantajați de faptul că veți juca manșa secundă pe teren propriu ?

T.S.: Cred că e mai bine pentru noi că vom juca returul pe propria arenă, unde vom beneficia de sprijinul fanilor noștri, care sunt adesea al optulea jucător al nostru. Dar, așa cum spuneam, nu ajunge să joci bine un singur meci, trebuie să dăm tot ce-avem mai bun timp de 120 de minute pentru a spera la ce e mai bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.