Declarații după meciul Știința MD Bacău – Energia Tg. Jiu 28-23

Conferinta de presa Stiinta - Energia
Ionuț Rotaru: „Mă bucur pentru victoria obţinută. Am avut un început ezitant, sub presiunea rezultatului de la Baia Mare. Eu cred că toată lumea vrea să-şi facă datoria cât mai bine, ceea ce vrem este puţină răbdare. În ceea ce mă priveşte, am încercat să-mi fac treaba, asta este meseria mea şi sper să-mi menţin această linie pentru a putea să-mi ajut echipa. După eșecul de la Baia Mare, s-a discutat cu fiecare în parte, am conştientizat că fiecare trebuie să-şi aducă contribuţia la îndeplinirea obiectivului. Părerea mea este că lucrurile merg pe un făgaş normal şi atmosfera este plăcută şi numai bună de făcut performanţă. Probabil că şi presa alimentează o anumită stare, sunt jucători care probabil că sunt afectați de unele comentarii. Eu am încercat să mă detaşez de această stare şi cred că am făcut cea mai bună alegere.” Notă: din respect pentru cel mai bun jucător al Științei, nu comentăm afirmațiile sale referitoare la presă dar, așa cum i-am transmis lui Colin Voica la conferința de presă, doamna psiholog are foarte mult de lucru.

Liviu Andrieş: „Am pierdut acest meci, ca şi pe cel cu Dinamo, în ultimul sfert de oră. În acest joc s-au întâlnit două echipe cu orgoliul rănit în etapa trecută. Nivelul de exprimare al celor două echipe fluctua, ca de obicei, lucru pe care nu îl înţeleg nici eu, nici Colin Voica. Nu am reuşit să avem continuitate în exprimare ca în primele 10 minute, lucru care s-a dovedit fatal. Am ratat mult, iar echipa din Bacău urcă foarte bine faza a doua, cu care ne-a şi surprins. Arbitrajul nu este problema mea, aţi văzut că au fosr greşeli şi de o parte, şi de alta, nu ştiu dacă au influenţat sau nu rezultatul. Treaba noastră este să antrenăm echipele.”

Cristian Antonaru: „Ne aşteptam să fie un meci foarte dificil, deoarece gazdele veneau după un eşec usturător la Baia Mare. În a doua repriză, pe fondul oboselii, am pierdut frăiele jocului, ei au accelerat puţin şi ne-au bătut. În primele 40 de minute nu păreau atât de montaţi, dar finalul de joc le-a aparţinut, asta şi din cauza unor greşeli copilăreşti ale jucătorilor noştri.”

Eliodor Voica: „Ştiam că va fi un meci foarte greu şi din prisma ultimelor, mai ales că, în pregătiri, noi am pierdut în faţa echipei din Tg.Jiu. Acest lucru ne-a făcut să fim mai conştienţi şi mai conştiincioşi. Felicit echipa Pandurii pentru jocul prestat, cel puţin în prima parte când noi am avut probleme reale, iar ei au reuşit să înscrie goluri foarte rapid şi foarte uşor. În ceea ce priveşte jocul echipei noastre, am avut din nou un noian de greşeli, de ezitări. Vreau în mod deosebit să-l felicit pe Ionuţ Rotaru, s-a văzut că a fost decisiv în jocul de astăzi. S-a văzut din orice satelit că el ne-a lipsit la jocul din Baia Mare. Se poate spune că, în momentul de faţă, echipa este dependentă de el, fiindcă sunt foarte multe aspecte, mai ales pe fazele importante ale jocului, care la noi sunt în suferinţă. Credeți-mă că, în scurt timp, îl vom vedea pe Grigoraş în poartă la prima echipă, fiindcă e un capitol care… El nu a evoluat azi, deoarece a avut meci şi joi, şi are şi duminică. Dar vom face cât de rapid modificări, pentru că nu contează numele, ci ceea ce prestăm pe teren. Cred că am lămurit lucrurile cu jucătorii, căci am avut o discuţie cât se poate de bărbătească, în care fiecare a spus ce a avut de spus. Cred că, în momentul de faţă, toţi suntem conştienţi că trebuie să schimbăm mentalitatea, lucru care nu se va face peste noapte, sunt convins. Avem nevoie de puţin mai multă modestie. Sincer, am ceva rezerve că se va schimba mentalitatea fără să-i trimit la echipa a doua, dar sunt optimist, să vedem cât va mai dura și doza asta de optimism. Cred că modestia ne va face să creştem, să accedem către următorul nivel.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.