EXCLUSIV / Monika Potokar: ”Sunt ambițioasă și optimistă”

Monika Potokar
Una din proaspetele achiziții ale campioanei României la volei feminin este trăgătoarea slovenă Monika Potokar. Iată interviul pe care ea l-a acordat site-ului nostru.
Rep.: Pentru început, spune-ne câte ceva despre cariera ta de până acum.

Monika Potokar: Am început să joc volei în orașul meu natal, Grosuplje, la clubul unde președinte era tatăl meu. Apoi, am jucat în liceu la Ljubljana, după care am ajuns la Nova Gorica, cu care am cucerit doi ani la rând campionatul și cupa Sloveniei. Au urmat trei ani la Maribor, unde am câștigat din nou cupa și campionatul. Am plecat apoi în Italia, unde am jucat alături de idolul meu, Francesca Piccinini, după care am jucat în Franța la Hainaut.

Rep.: Cum ai ajuns la Știința Bacău ?

M.P.: Am vrut și anul trecut să vin aici, dar a apărut acea ofertă din Italia și a fost visul meu din copilărie să joc în campionatul italian. Anul acesta am fost ofertată din nou și am decis să vin aici, mai ales că fosta mea colegă din Franța, Nicoleta Manu, mi-a spus numai lucruri bune despre Știința.

Rep.: Ce așteptări ai de la viitorul sezon ?

M.P.: Eu sunt o fată ambițioasă și optimistă. Vreau să câștigăm cupa și campionatul, iar în plan personal să dobândesc experiență și să joc din ce în ce mai bine.

Rep.: Ce părere ai despre grupa Științei din Champions League ?

M.P.: Nu e o grupă ușoară, va trebui să jucăm bine și atunci vor veni și rezultatele. Dinamo Kazan și echipa poloneză sunt foarte bune, dar noi vom da tot ce-avem mai bun și vom vedea.

Rep.: Ce știi despre voleiul românesc ?

M.P.: Am jucat acum 4 ani în preliminariile europenelor cu naționala României, care e una foarte bună. Dintre echipele de club, am auzit de Știința, Constanța și Dinamo. O bună prietenă de-a mea, Katja Medved, joacă de 3 ani în România și e foarte mulțumită. Aveți un campionat bun, mai tare decât cel din Slovenia, și abia aștept să începem.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj fanilor voleiului băcăuan.

M.P.: Sunt foarte fericită că voi juca pentru Știința și abia aștept să înceapă campionatul, voi face tot posibilul să joc cât mai bine. Îi salut și îi îmbrățișez pe toți !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.