Handbal masculin, Scandinavian Open / România – Suedia 29-35 (17-15)

Norvegia - Romania, Scandinavian Open
Naționala de handbal masculin a României a pierdut cel de-al doilea meci disputat la Scandinavian Open, în fața unei reprezentative a Suediei lipsită de vedetele din Bundesliga și Liga Asobal. Românii au avut o primă repriză bună, mai ales după minutul 15, pe fondul unei evoluții bune a lui Șelaru și a jucătorilor de la linia de 9 metri. Repriza secundă a fost un dezastru, în primul rând din cauza numeroaselor greșeli comise în faza de atac pozițional, care le-au oferit suedezilor pe tavă contraatacuri cu duiumul.

Iată ce ne-a declarat selecționerul Eliodor Voica: ”În repriza a doua am făcut alt meci, în primul rând în apărare, unde am primit foarte multe goluri. A fost o destabilizare în tabăra noastră încă de la începutul reprizei secunde, când am primit 4 goluri consecutive fără să marcăm. Am putea spune că a fost o lipsă de concentrare, care s-a continuat până la final. Pe atacul pozițional s-a abuzat de acțiuni individuale care n-au avut succes, a fost o lipsă totală de joc colectiv în această fază. Au fost câteva reușite ale lui Criciotoiu, care n-au putut însă salva repriza secundă și meciul. Trebuie să recunoaștem că am întâlnit o echipă ordonată, care nu degeaba se află unde se află, dar asta nu scuză pe nimeni cu nimic.”

În ceea ce-i privește pe jucătorii Științei, aceștia au evoluat în nota echipei, cu mențiunea că Ionuț Ramba a jucat și inter dreapta, dar și centru, din cauza accidentării lui Fenici. În ultimul meci al turneului de la Larvik, România va întâlni Polonia (fără stranieri și jucătorii de la Vive Kielce) joi, de la ora 18.

Evoluția scorului: 2-2 (5), 3-6 (10), 7-9 (15), 11-10 (20), 15-11 (25), 17-15 (pauză), 19-19 (35), 20-22 (40), 22-28 (45), 26-29 (50), 27-32 (55), 29-35 (final).

România: Șelaru, Grigoraș, Marocico – Criciotoiu (7), Asoltanei (5), Ramba (4), Mihalcea (3), Iancu (2), Șimicu (2), Talas (2), Florea (2), Rotaru (1), Grasu (1), Acatrinei, Cîmpan. Antrenor: Eliodor Voica.

Suedia: Johannesson, Aggefors – Olsson (6), Halen (5), D. Pettersson (5), Dolk (4), F. Pettersson (3), Dahlin (3), Tellander (2), Persson (2), Hallberg (2), Nielsen (2), Schefvert (1), Östlund, Cederholm. Antrenori: Staffan Olsson și Ola Lindgren.

Foto: handball.no

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.