În cinci seturi, de cinci stele / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 3:2 (18-25, 25-23, 27-25, 24-26, 15-8)


Știința Bacău a încheiat en-fanfare un sezon magistral, reușind să cucerească și Cupa României, după o finală spectaculoasă, în care a învins-o din nou pe Dinamo. Florin Grapă a început cu Crina Bălțatu în locul Kamenovei și cu Mihaela Herlea universal, iar la primul time-out tehnic dinamovistele aveau 3 puncte avans grație blocajului. În continuare, băcăuanele au avut mari probleme în a pune mingea în pământ, iar Dinamo s-a distanțat și la 9 puncte. Roxana Iosef i-a luat locul Mihaelei Herlea, Sabina Miclea a înlocuit-o pe Kim Staelens, Știința s-a apropiat la 17-21 pe serviciul Crinei Bălțatu, dar bucureștencele au câștigat destul de clar primul set.

Știința a început parțialul secund cu Miclea la coordonare și Iosef universal, iar băcăuanele au intrat cu avans minim la primul time-out tehnic. La campioane au revenit problemele pe atac, iar Dinamo a preluat conducerea cu 15-14, moment în care Kim Staelens a revenit în teren. Știința s-a desprins la 19-16, însă vicecampioanele au revenit și au egalat la 20. S-a mers cap la cap până la 23 egal, după care băcăuanele și-au valorificat prima minge de set, printr-un blocaj foarte bun al Denisei Rogojinaru.

Băcăuanele au început mai bine setul al treilea, au condus cu 8-5 și 14-10, dar Dinamo a revenit și a egalat la 15. Mihaela Herlea a intrat în locul Roxanei Iosef și Știința s-a desprins la 19-16. La acest scor, Staelens a greșit o minge simplă, după care bucureștencele au reușit să preia conducerea cu 20-19 și mai apoi cu 23-20 după o nouă greșeală a coordonatoarei olandeze și o preluare greșită a Luciei Gaido. Dinamo a avut 24-21, dar Sosa a punctat de 3 ori la rând și a egalat. Vicecampioana a mai avut o minge de set, campioanele au salvat din nou, Sosa a punctat pentru 26-25, după care Rogojinaru a închis setul cu un as superb.

Și setul al patrulea a început sub semnul echilibrului, Știința intrând cu avantaj minim la primul time-out tehnic, iar Dinamo la cel de-al doilea. Pe fondul unei apărări mai bune, bucureștencele au reușit să se desprindă la 19-16 și 21-18, însă campioanele au egalat la 23 după un atac afară al americancei Hood. Știința a avut minge de meci la 24-23, dar dinamovistele nu s-au pierdut cu firea și au câștigat setul după o minge făcută cadou de arbitrul principal, care a fluierat aiurea o minge condusă la Staelens.

Tie-break-ul a fost echilibrat doar până la 2-2, după care pe teren n-a mai fost decât o singură echipă. Campioanele au zburdat literalmente, au servit foarte bine, au blocat necruțător, iar sărbătorita Crina Bălțatu a atacat cât pentru tot sezonul. A fost un set adjudecat cât se poate de clar, asta și pentru a-i închide gura paiaței de la Dinamo care s-a dat din nou în stambă și, la fel ca în campionat, nu și-a lăsat echipa să participe la premiere. Un cadou cât de poate de frumos de Florii, pentru cetățeanul de onoare Florin Grapă.

ȘTIINȚA: Kim Staelens (7p), Emilce Sosa (19), Alexandra Sobo (12), Denisa Rogojinaru (17), Crina Bălțatu (12), Mihaela Herlea (9), Lucia Gaido – libero. Au mai jucat: Roxana Iosef (5) și Sabina Miclea-Grigoruță (1). Antrenor: Florin Grapă.

Dinamo: Zburova (6), Marcovici (19), Lupu (12), Hood (16), Ștefan (11), Baciu (5), Valachova – libero. Au mai jucat: Cărbuneanu (3), Mincă (1) și Corjeuțan (7). Antrenor: Marian Constantin.

8 comentarii la „În cinci seturi, de cinci stele / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 3:2 (18-25, 25-23, 27-25, 24-26, 15-8)”

  1. Bravooo Fetelor !!! oare pentru pentru „marele Pitic” nu exista respect pentru adversar?un mojic care scoate echipa cand vrea el de pe teren,mereu comenteaza,numai el stie volei pe lumea asta ca sa nu mai pomenim de neobrazarea de ati scoate echipa de pe teren cand cei care te-au invins urmeaza sa se bucure de trofeu si medalii ?pentru el nu exista sloganul „felicitari invingatorilor,onoare invinsilor ” ???e suparator sa vezi un asemenea personaj care daca nu castiga declara ca nivelul voleiuluii este prea slab.daca e slab de ce marea lui echipa nu castiga?si asta parca era de anul trecut cand luase bataie la Bacau.pacat ca exista asa personaje in volei cu atat mai mult ca se doresc Mari Conducatori la Federatie !!! sa nu respecti munca altora e caracteristica unora .de altfel ce poti cere de la mercenarii care numai banii le dicteaza,a nu se uita ca marea majoritate a lui Dinamo e fosta Rapid.oricum,felicitari fetelor si sa dea Dumnezeu sa o tinem tot asa !!! Hai Stiintaaa!!!

  2. Felicitari si mult succes in viitor!
    O victorie splendida pentru fete si pentru Florin.
    Bravo, si la mai multe victorii sezonul viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.