Se vede titlul ! / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 2:3 (25-18, 25-23, 26-28, 21-25, 8-15)


Vicecampioana României la volei feminin a făcut marți seara un pas important pentru cucerirea titlului, pe terenul câștigătoarei sezonului regulat. Știința Bacău a învins-o pentru a doua oară pe Dinamo după un meci dramatic, în care elevele lui Florin Grapă au demonstrat că ce începe rău nu se termină întotdeauna și mai rău.

Băcăuanele au început al doilea meci de la Dobroești sub semnul erorilor, în special la preluare, blocajul n-a mai mers ca luni, iar gazdele s-au impus lejer cu 25-18. Oaspetele au început mai bine setul secund, în care au condus până la 20-19, după care dinamovistele au întors rezultatul, câștigând la 23 după o minge condusă de Staelens și un atac în fileu al Alexandrei Sobo. În setul al treilea, Știința a condus în permanență, a avut 22-16, însă Dinamo a revenit din nou, a egalat la 23 și a avut chiar minge de meci la 26-25. Aici a intervenit însă inspirația argentininencei Mimi Sosa, care a punctat de trei ori consecutiv și a întors practic soarta jocului.

Gazdele au început în forță setul al patrulea, au condus cu 5-2 și 8-6, după care Știința a egalat la 11 și a intrat cu două puncte avans la al doilea time-out tehnic. Dinamo s-a apropiat la 20-21, Florin Grapă a cerut time-out, Mihaela Herlea a servit foarte bine, Alexandra Sobo a început din nou să îngroape mingile în terenul advers și băcăuanele au punctat de 3 ori la rând. Bucureștencele au făcut punctul 21 după care, ironia sorții, soția managerului Marian Ștefan a servit în fileu și a trimis jocul în tie-break.

Vicecampioana a început mai bine setul decisiv și s-a desprins la 3-1 după un atac în aut al veteranei Marcovici. Mihaela Herlea a servit în bandă, mingea s-a rostogolit cu noroc în terenul gazdelor și așa s-a făcut 5-2, iar mai apoi oaspetele s-au desprins la 11-4 pe serviciul Kamenovei și pe fondul unei evoluții strălucitoare a tandemului Sobo – Sosa. Voleibalistele Științei au gestionat foarte bine finalul de tie-break, pe care l-au câștigat la pas, încingând hora bucuriei la capătul unui meci de infarct.

Știința Bacău revine acasă cu două victorii obținute pe terenul celor de la Dinamo grație unor evoluții foarte bune, cu trio-ul Kim Staelens – Alexandra Sobo – Mimi Sosa în prim plan. Evoluția celor trei și serviciul foarte bun au compensat problemele mari la preluare. Cel mai important lucru este că echipa băcăuană va juca pe teren propriu cu titlul pe masă și sperăm că acest lucru se va întâmpla în fața unei săli pline. Pentru asta însă, trebuie ca clubul Știința să sune mobilizarea măcar în rândul studenților și să împânzească orașul cu afișe.

DINAMO: Ivana Zburova (3 puncte), Regan Hood (21), Ioana Baciu (16), Alida Marcovici (13), Ana Maria Ștefan (11), Iuliana Nucu (8), Dominika Valachova – libero. Au mai jucat: Daniela Mincă, Tatiana Lupu (1), Diana Cărbuneanu și Mirela Corjeuțanu. Antrenor: Marian Constantin.

ȘTIINȚA: Kim Staelens (10), Alexandra Sobo (21), Emilce Sosa (19), Denisa Rogojinaru (18), Kremena Kamenova (11), Mihaela Herlea (3), Lucia Gaido – libero. Au mai jucat: Roxana Iosef (1) și Crina Bălțatu. Antrenor: Florin Grapă.

7 comentarii la „Se vede titlul ! / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 2:3 (25-18, 25-23, 26-28, 21-25, 8-15)”

  1. felicitari echipei STIINTA BACAU si antrenorului FLORIN GRAPA.vad ca acum odata cu cucerirea titlului au disparut si contestatarii sai….

  2. Toata lumea spune ca am castigat deja titlul si entuziasmul asta cam exagerat nu e sanatos, mai ales pentru echipa. Presiunea va fi foarte mare, se joaca cu titlul pe masa si meciul sau meciurile urmatoare sunt departe de a fi o formalitate. Cum a intors Stiinta meciul 2 se poate intampla si invers, desi nu ne-am dori acest lucru. In loc sa revendicam de pe acum titlul hai mai bine sa umplem sala la primul meci de acasa si sa creem acea atmosfera care poarta echipa spre victorie!

  3. ideea de a veni o sala plina la joc e ceea ce ar trebuii sa o aiba toti in suflet si nu „cumva „din obligatii.sa fim inca „muncitori” si apoi cu siguranta ne vom si bucura.Hai Stiinta !!! oricum trebuie recunoscut plusul de valoare dat de Staelens. Kim Rules !!! Felicitari Tuturor !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.