Știința Municipal Dedeman Bacău a visat frumos împreună cu minunații săi suporteri timp de 35 de minute. Se făcea că băieții lui Colin îi dovedesc pe mult mai titrații lor adversari, amețiți timp de o repriză. Din păcate, visul s-a întrerupt brusc atunci când Alberto Entrerrios a arătat că are clasă mondială, Siffert a închis poarta franceză, iar antrenorul Thierry Anti l-a scos din mânecă pe stângaciul italian Michele Skatar, de neoprit în multe momente. De partea cealaltă, în mitanul secund s-a văzut multă neputință, în condițiile unui joc cu două viteze sub cel al adversarilor. Se poate spune că am pierdut de boală românească, aceea de a juca doar 35-40 de minute.
Prima repriză a fost una a apărărilor și a portarilor, cu Shota Tevzadze în formă maximă, apărând inclusiv două aruncări de la 7 metri. Defensiva băcăuană l-a anihilat complet pe Entrerrios, în timp ce contraatacul și faza a doua au făcut ca Știința să conducă la un moment dat cu trei goluri, 9-6 în minutul 29. După pauză, de la cabine au ieșit două echipe complet diferite de primele 30 de minute. În timp ce francezii și-au găsit cadența, ai noștri au dat drumul unei sarabande de greșeli tehnice și ratări, acestea și pe fondul unei căderi fizice. HBC Nantes a demonstrat că are un lot complet pe absolut toate posturile, ca dovadă faptul că golgeterul echipei a fost un … italian, rezerva campionului mondial Maqueda. La noi, nerezolvarea dublurii pentru inter dreapta s-a simțit din plin. Francezii s-au desprins chiar și la 7 goluri, dar pe final nu au mai forțat, ceea ce a făcut ca diferența finală să fie una onorabilă.
Evoluția scorului: 2-1 (5), 2-2 (10), 5-3 (15), 5-5 (20), 7-6 (25), 9-7 (pauză), 11-9 (35), 11-13 (40), 12-14 (45), 13-17 (50), 14-21 (55), 18-21 (final).
ȘTIINȚA: Tevzadze (11 interv.), Liszkai (5 interv.), Grigoraș – Ghiță (4), Rotaru (3), Da Silva (3), Ramba (2), G. Bujor (2), Dospinescu (1), Iancu (1), B. Voica (1), Moya (1), Păunică, Manea, Bondar, Novanc. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.
HBC NANTES: Siffert (15 interv.), Salmon – Skatar (4), Rivera (3), Maqueda (2), Entrerrios (2), Dole (2), Gharbi (2), De la Breteche (2), Feliho (1), Jonsson (1), Vujic (1), Nyateu (1), Fernandez, Sayad. Antrenori: Thierry Anti și Gregory Cojean.
Eliminări 2 minute: 6-5. Aruncări de la 7 metri: 4 (2) – 5 (3).
Arbitri: Radojko Brkic și Andrei Jusufhodzic (Austria). Delegat EHF: Nicolae Vizitiu (Moldova).
pacat de prima repriza, diferenta s-a facut probabil la mentalitate, ei au jucat 60 minute, noi vreo 40 … jocul cu pivotul a fost din nou inexistent, oricum n-am mai vazut aparare ca a lor in camp. romaniei … locul 3 e ok in grupa acum ca am vazut care este nivelul,
Ar trebui insistat mai mult cu Moya in inter in locul lu Ghita, asa din cand in cand. Parerea mea. In rest nimic de reprosat. Baietii au incercat si merita felicitati.
Mi se pare din ce in ce mai evident ca Stiinta nu stie sa joace in fata unei aparari avansate. E drept, ca nici adversarul de azi nu a fost de ici de colo, dar s-a vazut clar ca nu avem solutii cand apararea adversa iese putin in fata.
Diferenta mare de pregatire tehnica. Dincolo de angajamentul total al baietilor nostri, angajament mare consumator de energie, astazi s-a vazut mai ales diferenta clara de asezare in teren, indeosebi in faza de aparare. Francezii, ca mai toate fortele handbalistice ale lumii, nu joaca dupa ureche. In functie de sistemul de aparare ales, fiecare stie ce are de facut., rolurile sunt precise, sincronizarea si geometria in fata semicercului sunt perfecte. Imi permit sa sugerez antrenorilor romani sa analizeze defensiva franceza din acest joc si sa gaseasca diferentele fata de jocul nostru. Va fi ca un curs gratuit de handbal modern.
Esti pretentios Cornele ! Pai noi de cativa ani nu am reusit sa gestionam avantajul numeric,nu mai departe decat ieri in superioritate numerica am tras la poarta din unghiuri absolut imposibile ptr ca nu stim sa facem o succesiva perfecta…..tu vrei geometrie 🙂 hai sa le luam pe rand !
Pana la urma eu am fost cel mai castigat dupa meciul asta…am avut extraordinara ocazie sa petrec cateva ore impreuna cu 3 campioni mondiali ..o expierenta fabuloasa !!!!
Povesteşte-ne, Mişule, cum a fost cu cei trei…
Nimic senzational,am ramas insa extrem de placut surprins de educatia lor si modestia lor.Si daca imi trimit si tricourile promise vor fi si parolisti :)) iar eu cel mai norocos suporter din lume !!