Eliodor Voica: ”Dacă nu vom reuși să anihilăm fluctuațiile pe care le avem, vom avea surprize neplăcute”


Eliodor Voica s-a declarat nemulțumit de evoluția elevilor săi în deplasarea de la CSM București și a dorit să tragă un semnal de alarmă vizavi de fluctuațiile din evoluțiile handbaliștilor Științei. Iată dialogul pe care l-am purtat cu antrenorul vicecampioanei după jocul de sâmbătă seara.

Rep.: Care au fost cauzele evoluției slabe de la București ?

Eliodor Voica: Cred că, după meciul de la Ploiești, e a doua noastră evoluție foarte slabă. Referitor la cauze, din punct de vedere tehnic, la un asemenea număr mare de greșeli și de ratări, este foarte greu să câștigi orice meci și automat intri în criză.

Rep.: N-a existat vreun compartiment care să dea satisfacție…

E.V.: Absolut, așa este. Dacă vorbim de apărare – nu, poarta – nu, atac pozițional – nu, faza a doua – nu. 60% dintre posesiile noastre au însemnat greșeli tehnice și ratări, acestea survenind în contextul unei lipse de concentrare.

Rep.: Cauzată de pauza competițională ?

E.V.: Nu, nu, eu nu sunt de acord cu scuzele astea. N-aș vrea să fiu înțeles greșit, dar eu cred că un jucător profesionist care se respectă nu poate veni cu asemenea scuze puerile. Îmi pare foarte rău, nu vreau să-i jignesc, fiindcă tot ei sunt cei care ne-au adus și pe niște culmi frumoase de bucurie, dar astăzi au fost la polul opus.

Rep.: Ce se întâmplă cu Georgescu, al cărui joc a lăsat din nou de dorit ?

E.V.: Din păcate, el are niște fluctuații foarte mari, situație în care se află și alții. El trece dintr-o extremă în alta, iar atunci când se așteaptă de la el să concretizeze din situații clare, nu reușește să marcheze. Acest lucru s-a întâmplat și azi, coroborat și cu câteva greșeli tehnice de o manieră mai mult decât îngrijorătoare și aici mă refer la majoritatea jucătorilor noștri, iar în aceste condiții e greu să aduci avantajul de partea ta. Pe extreme am fost aproape inexistenți, lucru valabil și pentru pivot. Eu vreau să subliniez că este vorba de un prag de maturitate la care noi încă nu am ajuns. Trag un semnal de alarmă pentru meciurile din campionat care vor veni, se vor succede cu o rapiditate foarte mare și vor fi împănate cu niște meciuri mai mult decât zdravene, în compania unor echipe puternice și a unor apărări foarte agresive. Dacă nu vom reuși să anihilăm fluctuațiile pe care le avem, sau să le estompăm cât se poate de rapid și bine, vom avea surprize neplăcute.

Rep.: Sunt motive de îngrijorare cu privire la meciul de joi, cu Reșița ?

E.V.: Din punctul meu de vedere da, vizavi de maturitatea de care tot vorbesc. Aceste fluctuații nu sunt deloc de bun augur, iar când spun lucrul ăsta, aduc în discuție și jocul nostru din deplasare, capitol pe care nu-l pot lăsa uitării. Iar la noi încă se vede că există jucători care acasă au o dinamică, iar în deplasare altă dinamică.

4 comentarii la „Eliodor Voica: ”Dacă nu vom reuși să anihilăm fluctuațiile pe care le avem, vom avea surprize neplăcute””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.