Oleg Butenko (Maccabi Rishon Lezion): ”Am venit să ne luptăm și să ne calificăm”


Antrenorul principal al formației Maccabi Rishon Lezion are 45 de ani, s-a născut la Chișinău și a jucat jumătate de sezon la HCM Constanța, în 1992. Din România, a plecat în Israel, acolo unde a și rămas, obținând cetățenia și evoluând în echipa națională. Iată interviul pe care ni l-a acordat Oleg Butenko înainte de antrenamentul de vineri seara.

Rep.: Cu ce gânduri a venit Maccabi în Bacău ?

Oleg Butenko: Am venit aici să ne luptăm, să câștigăm și să ne calificăm în faza grupelor. Știm că Bacăul are o echipă puternică, cu un antrenor bun și jucători valoroși, așa că ne așteptăm la meciuri foarte dificile.

Rep.: După ce ați vizionat cu echipa adversă, ce v-a impresionat la Știința Bacău ?

O.B.: Știința Bacău are un joc colectiv foarte bun, se mișcă foarte repede, mingea circulă în viteză, conducătorul de joc este rapid, stângacii sunt foarte buni, dreptacii sunt foarte buni, la fel pivoții și portarii, e o echipă foarte puternică.

Rep.: Ați jucat recent la Constanța un turneu de calificare în Champions League. Credeți că se compară nivelul Științei cu al echipelor din acel turneu ?

O.B.: Am auzit că, în ultima etapă, ați învins Constanța la 7 goluri. În aceste condiții, cred că echipa din Bacău poate lua și titlul în România, fiindcă e o echipă foarte puternică.

Rep.: Credeți că are Știința prima șansă la calificare, jucând ambele manșe acasă ?

O.B.: Desigur, știu că publicul de aici e unul fierbinte și numeros, ceea ce înseamnă un sprijin important pentru echipă.

Rep.: Care ar fi argumentele echipei dumneavoastră pentru calificare ?

O.B.: Jucătorii israelieni joacă foarte mult cu inima. Am văzut că jocul adversarilor noștri e rapid și în forță, noi vom încerca să-i contracarăm jucând cum știm mai bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.