Prezentarea echipei Maccabi Srugo Rishon Lezion


Campioană a ultimelor două ediții în campionatul de handbal israelian, Maccabi Srugo Rishon Lezion a încercat fără succes să pătrundă în grupele Ligii Campionilor. În sezonul trecut, israelienii au găzduit chiar o grupă de calificare, dar au fost învinși de macedonenii de la Metalurg Skopje cu 27-19. Mai apoi, Maccabi a jucat în Cupa EHF unde, atenție!, i-au eliminat în turul al treilea pe rușii de la Skif Krasnodar, după 23-27 în deplasare și 35-29 acasă. În optimile competiției, echipa israeliană a fost eliminată de slovenii de la Gorenje Velenje, care i-au învins cu 40-24 și 32-30.
În acest sezon, Maccabi a jucat în grupa de calificare în Champions League găzduită de Constanța, fiind învinși de Tatran Presov cu 36-20 și câștigând meciul pentru locul 3, 33-30 cu campioana Italiei, Loacker Südtirol Team.
Viitoarea adversară a Științei are în lot doi handbaliști români, interul stânga Marian Filip (32 de ani, fost la Dinamo București și UCM Reșița) și portarul Iulian Strat (37 de ani, fost la Fibrex Săvinești și Dinamo București, la Maccabi din 2004). În rest, lotul campioanei Israelului este format din jucători autohtoni, cinci dintre aceștia evoluând în naționala țării lor în iunie contra României, atunci când selecționata pregătită de Eliodor Voica s-a impus la Rishon Lezion cu 26-25.
Antrenorul principal al echipei Maccabi Srugo Rishon Lezion este Oleg Butenko (45 de ani), fost internațional de tineret în selecționata URSS și de seniori în cea a Israelului.
Foto: www.maccabirlhb.co.il.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.