Marius Novanc: ”S-a văzut că săptămâna asta ne-am făcut temele”


Unul dintre cei mai experimentați handbaliști ai Științei Municipal Dedeman Bacău, pivotul Marius Novanc, a vorbit după meciul cu Pandurii despre această partidă, despre publicul băcăuan și despre jocul mai puțin reușit de la Turda.
Rep.: Cum a fost primul meci oficial disputat pentru Știința, pe teren propriu ?

Marius Novanc: A fost așa cum mă așteptam să fie. De fiecare dată, aici am jucat cu sala plină, cu un public extraordinar care-și susține necontenit echipa și în momentele grele. În cea de-a doua repriză ne-am detașat și cu ajutorul suporterilor, le mulțumim pe această cale și sperăm să fie în continuare alături de noi, și la bine, și la rău.

Rep.: Ai simțit azi că vă apropiați de ceea ce vrea antrenorul de la voi ?

M.N.: Da, cred că ăsta e cel mai simplu handbal: să te aperi foarte bine și să încerci să înscrii foarte repede pe contraatac, iar astăzi ne-a ieșit.

Rep.: Azi ați marcat mai mult și din pozițional.

M.N.: Exact. În meciul trecut, Turda ne-a surprins cu apărarea făcută, noi nu exersasem un atac pentru o asemenea apărare avansată. Săptămâna aceasta, însă, ne-am făcut temele și cred că s-a văzut, sperăm să creștem în continuare de la meci la meci.

Rep.: Turda a bătut la Suceava, cum comentezi ?

M.N.: E o surpriză. Sper să fie un campionat foarte activ, cu foarte multe surprize, dar nu pentru noi. Cred că astfel de rezultate fac ca acest campionat să fie mult mai efervescent, mai dinamic și mai competitiv.

Rep.: Ce impresie ți-a făcut Constanța, cu noile achiziții ?

M.N.: Au făcut 4 achiziții, era de așteptat să facă acest lucru, însă când vor veni meciurile tari, și acestea vor veni, se va putea vorbi de echipa Constanței și despre ce se va întâmpla. Ei au o grupă foarte tare în Liga Campionilor, eu am fost acolo și știu cum e să joci cu astfel de echipe, iar dacă nu faci față, lumea nu ezită să te taxeze.

Rep: Vă așteaptă două deplasări consecutive, din care una la Odorhei. Puteți obține maximum de puncte ?

M.N.: Cu siguranță că da, eu îmi doresc acest lucru fiindcă am venit aici să facem o treabă bună și să încercăm să câștigăm fiecare meci. La Odorhei ne va aștepta un meci foarte greu, dar meciul de azi poate să ne dea încredere, să fim mult mai altruiști și să gestionăm fiecare fază la potențial maxim.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.