În cea de-a doua parte a interviului cu Eliodor Voica, am discutat despre viitorul Științei Municipal Dedeman Bacău și al naționalei de handbal masculin.
Rep.: Pentru anul următor, conducerea a anunţat un obiectiv măreţ: în premieră, titlul. În acest context şi în cel al mişcărilor făcute la momentul acesta la Ştiinţa, de câţi jucători crezi că ai mai avea nevoie?
E.V.: Nu vreau să fiu foarte exigent, dar eu cred că, într-adevăr, oamenii care au construit această echipă, aici incluzând absolut toţi oamenii care au fost implicaţi în fenomenul handbal în Bacău, au vizat de la bun început performanţa. Când am spus, la un moment dat, că echipa a ajuns la un termen de coacere, n-am spus-o chiar aşa visând cu ochii deschişi. Am spus-o în baza unor cunoştinţe proprii, bazate în primul rând pe experienţă sau pe kilometri. Aş putea spune că obiectivul fixat este pe undeva, în momentul de faţă, unul realizabil. Dar, pe lângă aceasta, trebuie să precizăm, aşa cum bine ai remarcat, mai e nevoie de ceva jucători, în primul rând la linia de nouă şi la cea de şase metri, prin plecarea celor doi băieţi, Kurylenko şi Gurkovsky, care au reprezentat două piese importante, dar nu trebuie să ne punem cenuşă în cap, trebuie să ne gândim că absolut totul evoluează. Nu trebuie să uităm faptul că Dragoş Iancu a fost anul acesta o surpriză extrem de plăcută. Nu trebuie să uităm că Ghiţă a făcut un progres remarcabil. De aici încolo, ar trebui să privim optimist lucrurile vis-a-vis de jucătorii care mai trebuie aduşi. Trebuie întărită oarecum şi linia în defensivă, pentru că un Sipos este una dintre piesele care ne lipseşte. Pentru atac, sperăm că achiziţiile pe care noi le-am făcut, respectiv Păiuş şi brazilianul Uelington , să fie nişte achiziţii bune, să-şi confirme valoarea. La Păiuş, nu cred că mai este cazul, deoarece a arătat în campionatele care au fost anul acesta şi anul trecut, că este un jucător pe care te poţi baza şi în atac, şi în apărare. Achiziţii noi, cred că undeva în poartă mai trebuie făcută, zic eu, o investiţie serioasă şi cam atât.
Rep.: Pentru ediţia viitoare a cupelor europene, ce obiectiv realist ar putea exista pentru Ştiinţa?
E.V.: Aici aş putea spune că suntem, în momentul de faţă, novici, referindu-mă la participarea noastră în cupele europene. Mă gândesc la acele cupe unde găsim echipe care au o tradiţie, au experienţă internaţională. Cred că ar fi bine ca noi să vedem, în primul rând, o participare mai lungă, adică să găsim cât mai multe meciuri, să avem posibilitatea şi norocul la o tragere de sorţi bună, vorbind despre primul an.
Rep.: Ai vreun model printre tehnicienii din handbalul mare?
E.V.: Cum să nu…E o întrebare oarecum indiscretă, dar pot să-ți spun că unul dintre ei este Patrice Canayer.
Rep.: Presupun că ai și din școala germană…
E.V.: Și asta e adevărat, așa cum am modele și în școala suedeză, fiindcă am avut norocul să-i cunosc.
Rep.: În ceea ce priveşte echipa naţională, trebuie să avem emoţii privind turneul din Israel?
E.V.: Cred că trebuie să avem emoţii, pentru că noi, în momentul de faţă, suntem o echipă în formare şi nu aceasta ar fi problema. Dar jucăm în Israel şi nu ştim exact cu cine jucăm.
dc nu se incearca sa se tina portarii care sunt acum in lot?si se spune ca ar trebuii facuta o achizitie serioasa in poarta cand avem 3 portarii de valoare??
pt ca tamas apara bine 5 meciuri / an, laufceac are o varsta, shota n-a fost in forma sezonul asta, a aparat si putin …
Catre Sport Bacau.
Puteti pune in regulament al competitiei europene in care o sa jucam. Ma refer la data inceperii , la modul de a se juca , in grupe sau in faze eliminarii , cu ce echipe posibile din alte tari etc.