Încă o dezamăgire: CSM Bacău – Corona Brașov 23-27 (9-14)


Handbalistele de la CSM Bacău au mai pierdut acasă un meci pe care l-au avut la îndemână și se apropie cu pași repezi de retrogradarea directă din Liga Națională. Din păcate,elevele antrenorilor Gabriel Armanu și Gabriela Manea au demonstrat din nou că nu sunt în stare să evolueze așa cum li se cere decât 15-20 minute pe meci, restul fiind o mare debandadă departe de ceea ce se numește handbal.

Gazdele au început prost partida, incomodate vădit de apărarea avansată și extrem de agresivă a brașovencelor, astfel încât băcăuanele n-au reușit să înscrie decât 2 goluri în 10 minute. Cristina Zamfir (cea mai bună de pe teren) s-a jucat cu apărarea CSM-ului, poarta băcăuană a scârțâit, extrema stângă n-a primit nicio minge, așa că Brașovul a intrat la pauză cu un avantaj de 5 goluri. De la cabine a ieșit parcă o altă echipă băcăuană, antrenorii gazdelor au achimbat sistemul defensiv, le-au introdus pe Cherecheș și Sîntămărean, iar după 11 minute CSM-ul a întors rezultatul. Mai mult, băcăuanele s-au desprins chiar și la 2 goluri, dar minunea a ținut doar până în minutul 50, după care visul frumos s-a încheiat. Au reapărut greșelile elementare, de prindere și pasare a mingii, iar elevele Marianei Târcă au profitat din plin și au lovit decisiv pe final.

Ar mai fi de spus doar că banca oaspeților a contestat la un moment dat vehement arbitrajul, atitudine sancționată doar cu un cartonaș galben, deși unul din oficialii brașoveni a pătruns pe teren în stil Tadici, gesticulând violent la adresa lui Theodor Șerbu, care s-a lăsat intimidat și n-a dictat eliminare la bancă, așa cum era logic. De altfel, greșelile arbitrilor s-au comis în ambele direcții, Dumitru și Șerbu fiind mult prea toleranți cu apărarea oaspetelor, ce a folosit multiple procedee din wrestling, refuzând mai multe aruncări de la 7 metri echipei gazdă.

Evoluția scorului: 1-2 (5), 3-4 (12), 5-8 (20), 8-10 (25), 9-14 (pauză), 12-14 (35), 16-15 (41), 19-17 (47), 20-21 (51), 22-25 (56), 23-27 (final).

CSM Bacău: Parhomenko (3 interv.), Croitoru (2 interv.), Sîntămărean (5 interv.) – Busuioceanu 5, Shutska 5, Cherecheș 4, Krumova 3, Lazăr 3, Simion 2, Duță 1, Amoagdei, Toma. Antrenori: Gabriel Armanu și Gabriela Manea.

Corona Brașov: Guiu (13 interv.), Dedu – Zamfir 12, Burghel 5, Balint-Hotea 4, Șorodoc 2, Chiper 1, Din 1, Pricopi 1, Pop 1, Brânzan, Cherăscu. Antrenori: Mariana Târcă și Dumitru Berbece.

Alte rezultate din etapa a XXII-a: SCM Craiova – CSU Neptun Constanța 29-23, Dunărea Brăila – U Jolidon Cluj 31-31, CSM Ploiești – Oțelul Galați 32-28 și HCM Baia Mare – Oltchim Rm. Vâlcea 23-30.

2 comentarii la „Încă o dezamăgire: CSM Bacău – Corona Brașov 23-27 (9-14)”

  1. Cauze ar fi mai multe,toate insa au un numitor comun : mirela toma ! o atitudine josnica fata de tot ce inseamna handbal,spectatori,coechipiere…o rusine sa o avem langa noi !!

  2. Sunt de acord cu tine Misu.Pentru a pracica acest sport este nevoie de minte,educatie,caracter…….la Toma lipsesc cu desavarsire!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.