Petru Ghervan: „În acest moment, Știința este o echipă puternică și se va putea bate la titlu”


Ca de obicei elegant în declarații, managerul echipei CSU Suceava și directorul tehnic al echipelor naționale de handbal a apreciat victoria echipei băcăuane drept meritată și a precizat că obiectivul echipei sale e ocuparea locului 4.

Reporter: Domnule Ghervan, cum vi s-a părut meciul de astăzi ?

Petru Ghervan: S-a văzut o încleștare destul de puternică între două echipe solide, echipe mature la această oră. Noi, cu siguranță, avem problemele pe care le-am remarcat pe parcursul acestui an competițional, greșeli individuale care s-au concretizat prin acea detașare a Bacăului. Una peste alta a fost o zi în care echipa Bacăului s-a bătut pentru fiecare minge, au arătat că merită locul doi pe care îl ocupă în acest moment.

Rep.: Pentru a putea lupta la campionat în sezonul viitor cam de câte „plombe” ar avea nevoie Știința ?

P.G.: Eu nu știu ce dorește a se face la Bacău dar pentru a se bate la titlu fiecare echipă are nevoie de jucători de valoare pe fiecare post. Abia apoi se poate pretinde mai mult. În acest moment Știința este o echipă bună, puternică, care poate pretinde orice inclusiv titlul. Rezultatele din acest campionat nu știu dacă le mai dau șanse pentru a obține acest lucru. Dacă luăm „modelul” Fibrex-ului sau al Constanței este foarte ușor de câștigat un titlu. Un titlu se câștigă însă în condiții și mai grele decât au avut Fibrex-ul și Constanța acum. Totul depinde de strategia pe care sunt deciși să o adopte cei care conduc clubul, dar asta nu e treaba mea.

Rep.: Faptul că ați început meciul în viteză nu poate fi o cauză a căderii echipei dumneavoastră ?

P.G.: Viteza presupune o maturitate tehnică, sportivă. Ori jucătorii noștri nu sunt toți la același nivel. Noi riscăm la fiecare joc, riscăm să pierdem la diferență de peste zece goluri dar sigur că acest risc implică să câștigăm și un meci cu o echipă precum Bacăul.

Rep.: Obiectivul dumneavoastră rămâne ocuparea locului 3 ?

P.G.: Nu, obiectivul echipei noastre a fost de la început locul 4, adică un loc care să ne asigure participarea în cupele europene.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.