Salvați de repriza secundă: FCM Bacău – Gloria Buzău 2-1 (0-1)


FCM Bacău și-a trecut în cont cele trei puncte din partida cu ultima clasată, dar victoria s-a conturat greoi, aceasta mai ales din cauza unei prime reprize foarte slabe. Buzoienii au venit la Bacău să-și joace șansa, nu s-au baricadat în defensivă, dar apărarea oaspeților a fost una tragi-comică, cu nefericitul Țabără pe post de clovn-șef, autor a nenumărate lufturi care mai de care mai caraghioase. În tabăra băcăuană, Curiliuc a făcut probabil cel mai slab meci al carierei, în timp ce Vraciu a fost și el de nerecunoscut. Remarcabilă revenirea lui Marius Croitoru la galben-albaștri, mijlocașul băcăuan făcându-și simțită intrarea în teren prin mai multe pase de efect, el fiind exact omul de care echipa lui Gheorghe Poenaru are nevoie în compartimentul median.

Prima repriză a fost de un nivel submediocru de ambele părți, cu rare faze de poartă. Totuși, în minutul 42, Vraciu a fost faultat în careu de Nițor fără ca arbitrul Daniel Decă să dicteze penalty. Iar când toată lumea se pregătea de pauză, în prelungirile primului mitan, buzoianul Ciprian Ursu a luat o acțiune pe cont propriu pe dreapta, a trecut cu ușurință de Luncanu și l-a executat pe Stamatin cu un șut frumos în diagonală de la 14 metri.

Băcăuanii au intrat în repriza secundă hotărâți să întoarcă rezultatul, au jucat altceva față de primele 45 de minute, iar Ghiță Poenaru a făcut ca de obicei mutările câștigătoare. Egalarea a venit în minutul 61, atunci când Boghian a transformat cu precizie un penalty obținut de Doboș. După alte trei mari ocazii, golul victoriei a venit cu 9 minute înainte de final, după o pasă plecată de la Croitoru și deviată de un fundaș buzoian, balonul a ajuns la Hurdubei, care a șutat violent, la firul ierbii, de la 16 metri, în stânga portarului Sârbu.

Din păcate, la finalul partidei, patronul echipei băcăuane, nemulțumit de jocul FCM-ului, l-a atacat destul de virulent pe antrenorul Gheorghe Poenaru, fapt absolut incredibil. Să-l ataci pe omul care a luat-o practic de la zero cu această echipă, a făcut din nimic bici și l-a făcut să și pocnească, este curată blasfemie.

FCM BACĂU: Stamatin – Mihălăchioae, Lozneanu (69 Huiban), I. Ursu, Luncanu – Vraciu (54 Croitoru), Taban, Întuneric, Doboș – Curiliuc (59 Hurdubei), Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

GLORIA: Sîrbu – Cucu, Murdărea, Țabără, Nițor (75 R. Tudor) – Horovei, Jercălău (84 Pușcaș), C. Ursu (75 Alexandru), Olteanu – Luiceanu, Iordache. Antrenor: Mihai Ciobanu.

Arbitru: Daniel Decă (Brăila). Asistenți: Gabriel Catană (Târgoviște) și Iulian Brânză (Botoșani).

8 comentarii la „Salvați de repriza secundă: FCM Bacău – Gloria Buzău 2-1 (0-1)”

  1. Sechelariu are nevoie de un joc mai spectaculos pentru ca vin alegerile si lumea sa vina la stadion si sa il vada..e trup si suflet langa echipa vai mama……cand in iarna vroia sa desfiinteze echipa acuma o foloseste pentru alegeri,,,ca momeala…

  2. ce mari investitii a facut sechelariu de vrea ca echipa sa joace ca barcelona ? investitii au facut hagi, tulcea, botosani, da nu el. e chiar asa anormal ca jucatorii sa fie platiti la zi in fotbalul romanesc ? mai bine ar ceda echipa cuiva cu bani care chiar vrea sa faca ceva pt FCM, nu sa o foloseasca ca instrument electoral. are nevoie de un nou mandat ca sa isi refaca averea ? are nevoie de bani publici ca sa-l sustina pe fiu-su in formula 3 ? nu mersi.

  3. se lauda ca le da mancare?asta e investitie in echipa?sa-i fie rusine, a profitat de meciul de azi sa stranga semnaturi pt candidatura…vai doamne

  4. da da seche,,, baga bani la echipa si dupa aia pretentii,,,si ink ceva,,nu mai cersi semnaturi ca devii penibil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.