Minifotbal, Divizia Onești: Portarii oneșteni în zi mare


Etapa a V-a din cadrul Diviziei de Onești a fost una în care portarii tuturor echipelor au ieșit la rampă, la fel ca și jocul în ansamblu din această etapă. Seria meciurilor a fost deschisă de partida dintre Onestin Onești și Tsunami. Portarul de la Tsunami, Claudiu Cazacu, a fost cel care și-a salvat echipa de la înfrângere, opunându-se în repetate rânduri în fața golului, ajutat din teren și de prestația lui Marius Sitaru și George Șchiopu. De partea cealaltă Onestin este echipa care înregistrează cea mai mare diferență de formă de la o etapă la alta, continuând evoluția pe un trend ascendent. Un joc impecabil, am putea să caracterizăm jocul celor de la Onestin, în ciuda înfrângerii suferite cu 5-2.

Meciurile din minifotbalul oneștean au continuat duminică cu confruntarea dintre Kasttel și Emisil Oituz. Un joc forte frumos și deschis oricărui rezultat, Alexandru Ghițiu de la Oituz a fost însă jucătorul care a făcut diferența prin cele 3 reușite de excepție. De partea cealaltă Dorin Dănilă, portarul kasttelanilor a făcut tot ce a fost posibil pentru a închide poarta. Scor final 4-2 pentru Oituz care urcă în clasament pe poziția a cincea.

Derby-ul etapei a fost reprezentat de întâlnirea dintre Roxvapin și No Problem, două dintre cele mai bune echipe din campionat care și râvnesc la ocuparea primului loc. Jocul a fost pe de o parte echilibrat, dar în același timp cu foarte multe răsturnări de situație. Portarul Manea de la Roxvapin a fost eroul partidei, apărând 3 penalty-uri. No Problem l-a avut însă teren pe play-makerul Nicolae Porumb care a tras echipa după el în momentele dificile. Scorul final s-a încheiat nedecis, 5-5.

Etapa a V-a s-a încheiat cu partida dintre CSA Tîrgu Ocna și R.E.D. 2012 în care doar primele 10 minute au fost echilibrate, suficient ca apoi Florin Berza, liderul echipei din Tîrgu Ocna să se dezlănțuie și să contribuie decisiv la distanțarea la 4 goluri a echipei sale. Un rol important în această victorie cu 11-2 pentru Tîrgu Ocna a avut-o și Tudor Rotaru care a făcu un joc excepțional. R.E.D. 2012 a simțit în această partidă din plin lipsa a doi jucători de bază din angrenajul echipei.

”Toate echipele au demonstrat că au valoare și caracter, ceea ce reprezintă un element de bucurie pentru un organizator al unei asemenea competiție. În același timp am remarcat câțiva jucători care oricând pot face pasul la echipa națională de minifotbal și dacă vor continua în această direcție nu voi ezita să-i recomand. Totodată vreau să apreciez și numărul mare de spectatori care vin să-și susțină echipele favoritele”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, președintele Asociației Județene de Minifotbal.

Superliga I: CLASAMENT
Mj V E I Gi – Gp Pct
1. ROXVAPIN 5 4 1 0 30-10 13
2. CSA TÎRGU OCNA 5 4 0 1 40-15 12
3. NO PROBLEM 4 3 1 0 27-11 10
4. TSUNAMI ONEȘTI 4 3 0 1 20-8 9
5. EMISIL OITUZ 4 3 0 1 22-15 9
6. R.E.D. 2012 ONEȘTI 4 1 0 3 13-21 3
7. KASTTEL 5 1 0 4 12-30 3
8. VIITORUL GURA-VĂII 4 0 0 4 7-23 0
9. ONESTIN ONEȘTI 5 0 0 5 11-49 0

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.