Ecusoane EHF ? Ce glumă proastă !


Ceea ce au făcut arbitrii internaționali Alin Cârligeanu și Cristina Năstase duminică, în Sala sporturilor din Bacău, a depășit orice limită a bunului simț în arbitraj. Nu știm ce va consemna observatorul jocului în raport, dar vă asigurăm că un DVD al meciului CSM Bacău – U Jolidon Cluj va ajunge la EHF, pe masa lui Sandor Andorka (șeful arbitrilor), pentru că riscăm ca asemenea specimene să ne facă de râs și prin Europa. Aceasta, împreună cu mărturiile celor înjurați ca la ușa cortului de Cârligeanu. E aboslut condamnabil faptul că unul dintre arbitri a fost scuipat și ”lovit” cu un fular. Dar la ce se aștepta acel arbitru după ce i-a înjurat pe spectatori în cel mai golănesc mod cu putință ?
Felul în care cei doi au arbitrat partida de duminică a fost în mod evident tendențios. S-a fluierat după două regulamente, aceleași infracțiuni fiind tratate în mod diferit în funcție de culoarea tricourilor. În prima repriză, oaspetele au primit cartonașe galbene cu nemiluita, gazdele au primit eliminări pentru exact aceleași greșeli, pentru ca prima eliminare în tabăra clujencelor să fie dictată abia în minutul 53. Florina Chintoan a înscris cu ambele picioare în semicerc, în timp ce gazdelor li s-a întrerupt atacul fiindcă vigilenta Năstase a văzut-o pe Shutska trecând prin semicerc când mingea circula la 9 metri. Clujeanca Laura Oltean se urcă pe Shutska în aruncare, pune cotul în față și o lovește în gât pe jucătoarea băcăuană, iar arbitrii dictează 9 metri în loc de forțare și eliminare. După 20-30 de secunde, gazdele intrau în pre-pasiv, oaspetele după cel puțin un minut.
Exemplele sunt mult mai numeroase și așteptăm din partea Federației Române de Handbal să se autosesizeze, să vizioneze meciul dintre CSM Bacău și U Jolidon Cluj și să ia măsuri aspre împotriva unei brigăzi toxice pentru handbalul românesc.

2 comentarii la „Ecusoane EHF ? Ce glumă proastă !”

  1. Sunt de acord cu acuzele, dar cum ramane cu rezultatul, grav viciat de cei doi pentru ca handbalistele de la CSM Bacau, continuand buna evolutie de la Valcea meritau indiscutabil victoria. Arbitrii vor fi poate suspendati pentru ca au fost PENIBILI, dar nu se consemneaza in clasament; CUM RAMANE CU CELE DOUA PUNCTE PIERDUTE?

  2. Chiar sunt un tip pasnic,schimba poza asta cu aceste doua gunoaie umane ca sparg monitorul….Poate da Domnul sa ma intalnesc cu flacaul asta pe strada,sa vad are curajul sa mai ma injure odata de mama……

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.