Arbitraj execrabil și apărare șvaițer: CSM Bacău – U Jolidon Cluj 30-35 (13-19)


Ne-am fi dorit să le vedem pe handbalistele băcăuane apărându-se cu aceeași ardoare cu care știu să amenințe cu neprezentarea la antrenamente din cauza întârzierilor la salarii. Însă, se pare că pe cât sunt de agresive în a-și cere banii, pe-atât de inofensive sunt jucătoarele CSM-ului pe parchet, când e vorba de meciuri oficiale. Nu-i mai puțin adevărat că arbitrajul prestat de Alin Cârligeanu și Cristina Năstase a fost unul mizerabil și incredibil de părtinitor, dar asta nu scuză faptul că Simion a fost mână moartă cât a stat pe teren (chiar așa, de ce a fost schimbată atât de târziu?), că Lazăr o faultează pe Chintoan deși era clar că adversara scapă singură pe semicerc și că va fi eliminată (ori poate se plictisise pe teren) ori că în prima repriză, pe faza defensivă, băcăuanele au fost pe post de jaloane pentru clujence și exemplele pot continua. Aflați, dragelor greviste, că nu sunteți prima echipă la care se întârzie plata salariilor, chiar și cu 2 luni. Exemple sunt nenumărate, chiar în Bacău, la cele două echipe masculine și nimeni nu s-a apucat să amenințe cu greva. Dar să joci ca vai de tine, să te bată acasă Baia Mare și Constanța și să refuzi antrenamentele e din cale-afară de ridicol și tare-s curios ce echipă le va mai lua pe protestatarele de serviciu.

Revenind la meci, gazdele au început foarte bine, au avut 4-1 în minutul 6, după care, pe fondul unor greșeli pe faza de atac și a faptului că oaspetele înscriau nestingherite, formația din Cluj a intrat cu un avans de 6 goluri la cabine. Când iei 19 goluri într-o repriză, ce pretenții poți să mai ai ? În repriza secundă, echipa băcăuană a dat senzația că poate reveni, s-a apropiat chiar la 3 goluri în minutul 39, 20-23, scor la care arbitrul Alin Cârligeanu a întrerupt jocul acuzând că a fost scuipat și lovit cu un fular. Ce nu i-a spus observatorului vertebratul cu fluier este că, nu cu mult timp înainte, s-a întors zâmbind tâmp (îl ajută și figura, ce-i drept) către tribună și i-a înjurat birjărește pe suporterii gazdelor. După 6 minute de penibile parlamentări, timp în care păcăliciul ar fi vrut evacuarea tribunei, jocul s-a reluat, însă elanul gazdelor s-a stins, iar clujencele au înscris de 6 ori consecutiv închizând meciul.

Dincolo de arbitrajul absurd, trebuie spus că echipa din Cluj a lăsat impresia că a evoluat la relanti, fiind lipsită de aportul unei jucătoare de bază, Holhoș-Stoian, în timp ce Mihaela Tivadar a evoluat puțin în repriza secundă. Ce folos, dacă pivotul Florina Chintoan a înscris când a vrut și când n-a vrut.

Evoluția scorului: 4-1 (6), 5-6 (11), 7-11 (19), 11-13 (24), 13-19 (pauză), 17-20 (35), 20-23 (40), 20-29 (45), 24-30 (50), 26-32 (55), 30-35 (final).

CSM BACĂU: Sîntămărean (7 interv.), Parhomenko (8 interv.) – Busuioceanu 7, Shutska 5, Szabo 4, Toma 3, Amoagdei 3, Cherecheș 3, Krumova 2, Simion 2, Lazăr 1, Matei, Ciucă. Antrenori: Gabriela Manea și Gabriel Armanu.

U JOLIDON CLUJ: Petroczi (4 interv.), Munteanu (7 interv.) – Chintoan 10, Oltean 7, Ani-Senocico 5, Paraschiv 5, Dincă 4, Vădineanu 2, Tetean 2, Țurcaș, Tivadar, Biliga. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.