Se vede barajul: Rapid București – Știința Bacău 1:3 (-25, -20, 14, -23)


Băieții de la Știința sunt aproape să participe, pentru al doilea an consecutiv, la barajul de promovare în Divizia A1. Sâmbătă, în primul meci din cadrul fazei a doua a play-off-ului, băcăuanii au reușit să câștige chiar în fieful rapidiștilor bucureșteni, după poate cel mai bun meci al sezonului actual. Un rezultat poate surprinzător pentru mulți, dar logic după aspectul jocului, unul în care elevii lui Păduraru s-au dăruit exemplar și au luptat pentru fiecare minge. Cu atât mai valoros este acest succes, dacă ținem cont că doi dintre artizanii acestei victorii sunt încă în recuperare: Marciu (operat recent de menisc) și Popescu ( entorsă la glezna piciorului drept). Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru studenți, care au condus cu 8-3 la primul time-out tehnic. Gazdele au recuperat treptat, reușind să anuleze practic avantajul Științei păna la al doilea time-out tehnic (15-16). De aici, s-a jucat cap la cap, finalul fiind unul electrizant. Inspirația și elanul tinerei echipe băcăuane a avut succes de cauză în fața mult mai experimentate echipe gazdă. S-a terminat 27-25 pentru Știința, care, cu un moral foarte bun, a dominat si actul secund. Cu Roberto Lazăr aproape de neoprit în atac, și cu un blocaj foarte bine organizat, băcăuanii au încheiat conturile în acest set cu 25-20. Actul al treilea a coincis cu revenirea în meci a gazdelor, care au profitat și de câteva momente mai puțin reușite ale Științei. Finalul setului trei a consfințit și primul serviciu greșit în meci al elevilor lui Păduraru, un lucru demn de remarcat, și care a contribuit decisiv la această victorie. Deciși să plece învingători din Capitală, băcăuanii au strâns rândurile în setul patru, s-au luptat admirabil pentru fiecare minge și au reușit să revină de la 23-21 pentru Rapid și să realizeze patru puncte consecutiv.

O victorie extrem de importantă, care îi aduce în postura de favoriți la calificarea pentru turneul de promovare pe jucătorii băcăuani. Meciul doi urmează să aibă loc sâmbătă, 7 aprilie, în Sala Sporturilor din Bacău.

Știința: R.Lazăr, Gal, Martin, Cartacuzencu, Marciu, Stîngu și Iagăru-libero. Au mai evoluat: Popescu, Ursache, Manole, V.Lazăr. Antrenori: Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.