Au ieșit cu fruntea sus: CSS Bacău – CNMV Ploiești 3:2 (28, -12, -22, 24, 19)


După ce vineri echipa Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Ploiești a învins cu 3-0 pe Tomis Constanța, partida de sâmbătă dintre CSS Bacău și formația ploieșteană devenise decisivă pentru calificarea la turneul final. Deși învinși joi cu 3-0 de Tomis, băcăuanii ar fi avut nevoie de o victorie în trei seturi și de o diferență de 13 puncte pentru a obține calificarea. Gazdele au început timorate partida, fiind conduse cu 8-1 la primul time-out tehnic, însă au revenit spectaculos au egalat la 19 și au câștigat setul în prelungiri, 30-28. Ploieștenii n-au acuzat șocul și au făcut un set secund foarte bun, câștigându-l cu 25-12 și odată cu el și biletele pentru turneul final. Cu toate că soarta calificării fusese decisă, meciul a fost în continuare extrem de spectaculos și de dramatic deopotrivă. Prahovenii și-au adjudecat și setul al patrulea, după care au avut două mingi de meci în setul V, dar băcăuanii au revenit fantastic și s-au impus din nou în prelungiri.
Tie-break-ul a fost de asemenea foarte frumos, cu ambele echipe trecând pe rând pe lângă câștigarea meciului, CSS Bacău izbutind în cele din urmă o victorie meritată, datorită în primul rând dăruirii și ambiției de care au dat dovadă tinerii voleibaliști pregătiți de Eusebiu Țurcanu, Traian Șnel și Gheorghe Pop. Una peste alta, la prima participare la această categorie de vârstă, tinerii băcăuani au avut o comportare absolut meritorie în fața unor adversari mai ”bătrâni” și mai experimentați.
De cealaltă parte, echipa ploieșteană a obținut pe merit calificarea la turneul final, având în componență câțiva jucători foarte valoroși, însă imaginea acestei echipe a fost serios șifonată la final de Sorin Dragomir, care a ținut să aibă o răfuială cu unul dintre arbitrii de linie. Ar trebui ca incidentul să fie adus la cunoștința federației, iar golănașul să stea pe tușă la turneul final, ori să schimbe sportul.

CSS Bacău (foto): Sus (de la stânga la dreapta) – Gheorghe Pop (antr.), Traian Șnel (antr.), Dan Bitire, Codrin Cernov, Andrei Sărăcuțu, Rareș Popa, Dragoș Bontea, Cosmin Matei, Eusebiu Țurcanu (antr.); jos (de la stânga la dreapta) – Remus Bucă, Ciprian Grigore, Alexandru Popa, Mihai Șnel, Cosmin Pîntea, Ciprian Prăjișteanu.

CNMV Ploiești: Florin Vasiliu, Sorin Dragomir, Victor Darvarescu, Adrian Cercel, Bogdan Niculiță, Alexandru Voinea, Dan Stoenescu – libero. Antrenor: Ștefan Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.