Victorie fără dubii: Știința Bacău – CSM Lugoj 3:0 (14, 16, 12)


În faza I a play-off-ului Diviziei A1 feminine de volei, băcăuancele au dispus fără emoții, în primul meci, de ocupanta locului opt la finalul sezonului regulat, echipa CSM Lugoj. Cum era de așteptat, Știința s-a impus în doar trei seturi, întinse pe durata a aproximativ 60 de minute. Deși tehnicianul Grapă a folosit o formulă nouă, cu mezina Simona Bîrzan pe post de libero în locul Nicoletei Manu, și cu Georgiana Faleș universal, în locul Crinei Hosu, echipa a funcționat la fel de bine ca și în precedentele meciuri, nelăsând nici măcar o șansă adversarelor. Știința și-a luat de la începutul partidei rolul de favorită în serios, având deja un avantaj consistent la primul timp de odihnă (8-3). Ecartul față de lugojence s-a dublat până la al doilea time-out tehnic (16-6), pentru ca la final de set tabela să indice 25-14 și 1-0 la seturi pentru studente. Cam după același scenariu s-a disputat si setul secund, cu excepția debutului său, atunci când oaspetele au avut poate cele mai bune momente de joc și au reușit să țină aproape de liderul României (8-8). Nu a fost însă decât un foc de paie, coordonatoarea Polishchuk și-a pus foarte bine în valoare trăgătoarele, iar desprindere pe tabelă nu a întârziat: 16-11 și mai apoi 25-16. Ultimul set al meciului a fost și cel mai scurt, set în care echipa din Lugoj a acumulat numai 12 puncte.

Mâine de la ora 14 este programată a doua partidă dintre cele două combatante, duel ce se anunță cel puțin la fel de dezechilibrat, chiar dacă este de așteptat ca din nou o parte din titulare să fie menajate. După iminenta victorie de mâine, Știința se poate pregăti pentru seminifinalele campionatului, în care va întâlni cel mai probabil pe CSM București.

Știința: Polischuk, Faleș, Lupu, Herlea, Elisei, Sobo și Bîrzan-libero. Au mai evoluat: Breban și Miclea-Grigoruță. Antrenori: Florin Grapă și Melu Manta.

CSM Lugoj: Tătaru, Alexandru, Canea, Pasca, Lungu, Lupașcu și Smultea-libero. A mai evoluat: Badea. Antrenor: Paul Bogdan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.