Minifotbal / Divizia de Onești, etapa a II-a


În weekendul trecut la Onești s-au disputat meciurile din cadrul etapei a doua a Diviziei de Onești. Etapa a fost deschisă de meciul dintre Viitorul Gura-Văii și Roxvapin, încheiat cu victoria celor din urmă cu scorul de 2-0. Gura-Văii a fost echipa care a surprins prin determinare și așezarea în teren, scorul la pauză fiind unul alb, 0-0, dar și prin jocul contraatacurilor. De partea cealaltă, portarul Manea de la Roxvapin a fost o barieră în calea tuturor fazelor de atac a echipei din Gura-Văii, confirmând încă o dată că evoluția sa în trecut la echipa de liga secundă din Baia Mare nu a fost o întâmplare. Meciul a fost unul foarte spectaculos la ambele porți, cu foarte multe ocazii, dar și ratări, nu mai puțin de 8 bare făcând deliciului publicului prezent la meci. Jucătorul meciului – Daniel Copăcel.

Seria meciurilor a fost continuată cu partida dintre CSA Tîrgu Ocna, lider la zi a campionatului oneștean și Kasttel. Kasttel, deși nici în această etapă nu a reușit să se prezinte cu lotul complet, a arătat o altă față. Ghinionul acestora s-a numit însă echipa din Tîrgu Ocna care a impresionat printr-o posesie năucitoare, dar și printr-o prestație remarcabilă a portarului acestora, fost jucător de handbal, ceea ce demonstrează dacă mai era nevoie că minifotbalul este un sport deschis tuturor. Tîrgu Ocna s-a impus cu scorul final de 6-2, prin această victorie înscriindu-se deja pe lista candidatelor cu șanse reale la supremația campionatului. Jucătorul meciului – Andrei Călin.

În cel de-al treilea meci din cadrul etapei a doua, R.E.D. 2012 a întâlnit pe mai tânăra formație, Onestin. Diferența a fost făcută pe teren de experiența celor de la R.E.D. 2012 care coordonați excepționat de Cătălin Calapod reușesc deja cea de a doua victorie, foarte importantă în economia clasamentului. Pe de cealaltă parte, Onestin, de departe cea mai tânără echipă înscrisă în campionat, a început să-și recapete încrederea și chiar să înregistreze o revenire ușoară în evoluție. Scorul final a fost de 8-1, iar cel mai bun jucător de pe teren a fost nominalizat Bogdan Burlă.

No Problem, o echipă foarte iubită de publicul oneștean, a întâlnit în această etapă pe Șoimii Helegiu, echipă care a pus ”probleme” doar până în minutul 2, după care a avut loc dezlănțuirea formației No Problem care a pus stăpânire totală pe joc, demonstrând că este o adevărată echipă. No Problem a anunțat deja că din etapa următoare formația va continua să se întărească cu o achiziție foarte importantă, fostul stelist, Costel Munteanu. Cel mai bun jucător de pe teren a fost nominalizat Dan Ghimbovschi care s-a evidențiat la cei peste 40 de ani ai săi, ca un pasator remarcabil. Scorul final 12-3, iar No Problem urcă până pe locul 3 în clasament.

În utimul meci disputat duminică în cadrul bazei sportive Dribbling, Emisil Oituz a întâlnit pe Tsunami Onești, în cel mai frumos joc al acestei etape. Echipa din Oituz a impresionat prin pregătirea fizică și așezarea în teren, în timp ce atu-ul celor de la Tsunami a fost portarul Cazacu care are cele mai mari merite pentru victoria obținută greu de Tsunami cu 5-2 în această partidă, dar și George Șchiopu care a reușit un eurogol prin care și-a descătușat propria echipă. Tsunami rămâne echipa cu individualități puternice care dacă ar mai plusa și la capitolul coeziune s-ar dovedi o echipă imbatabilă pe terenul de minifotbal.

Tot în această etapă și-a făcut debutul ca arbitru de minifotbal și Nicolae Ursache, fiul fostului mare fotbalist băcăuan, care a oficiat toate meciurile din cadrul acestei etape.

”Toate echipele au trecut de tracul de debut în această etapă, ridicând foarte mult nivelul competiției. Totodată remarc cu o deosebită plăcere sportivitatea desăvârșită a tuturor echipelor participante, dar și un public oneștean, mare iubitor al fenomenului minifotbalistic”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, președintele Asociației Județene de Minifotbal.

Superliga I: CLASAMENT
Mj V E I Gi – Gp Pct
1. CSA TÎRGU OCNA 2 2 0 0 20-3 6
2. ROXVAPIN 2 2 0 0 14-1 6
3. NO PROBLEM 2 2 0 0 16-4 6
4. R.E.D. 2012 ONEȘTI 2 2 0 0 14-4 6
5. EMISIL OITUZ 2 1 0 1 8-8 3
6. TSUNAMI ONEȘTI 2 1 0 1 6-6 3
7. VIITORUL GURA-VĂII 2 0 0 2 3-8 0
8. ȘOIMII HELEGIU 2 0 0 2 6-18 0
9. KASTTEL 2 0 0 2 3-18 0
10. ONESTIN ONEȘTI 2 0 0 2 2-22 0

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.