Eliodor Voica: ”Nu va conta că jucăm acasă, va fi o treabă de dorință și ambiție”


Sâmbătă, de la ora 16, Sala Sporturilor din Bacău va găzdui derby-ul etapei a XIX-a din Liga Națională de handbal masculin, dintre Știința Municipal Dedeman și HC Odorhei. Iată interviul pe care l-am realizat cu antrenorul Eliodor Voica despre această partidă.
Rep.: Urmează un meci devenit deja de tradiție, între două echipe care au promovat împreună în 2007 și care se cunosc foarte bine, se vor întâlni vicelidera și vicecampioana, la ce să ne așteptăm sâmbătă ?

Eliodor Voica: Fără să exagerez, mi-ar plăcea să asistăm la un regal handbalistic, fiindcă există o tradiție, există de asemenea și orgolii, toate acestea pe lângă punctele puse în joc.

Rep.: Va fi și un duel tactic între doi antrenori din ”noul val”, cum îl vezi ?

E.V.: Acest duel e inevitabil, dar eu am un mare respect pentru Vlad Caba și consider că e un antrenor care a muncit ca să ajungă aici, drept dovadă rezultatele care l-au propulsat. Mai mult de-atât, eu cred că cele două echipe vin să-și măsoarele forțele și nu știu în ce măsură contează faptul că noi jucăm acasă. Va fi o treabă de ambiție și de dorință a jucătorilor.

Rep.: În tur, Odorheiul v-a marcat 39 de goluri, ați luat măsuri nu se mai repete acest lucru ?

E.V.: N-am uitat absolut deloc acel meci, care a rămas viu în memoria noastră, cu toate greșelile pe care le-am făcut. Sper, îmi doresc și am convingerea că nu nu vom mai repeta acele greșeli și nu vom mai lua aproape 40 de goluri. Nu vreau să spun lucruri mari, dar eu cred că suntem pregătiți în momentul de față pentru acest meci și dorim să aducem toate avantajele în favoarea noastră, în joc, bineînțeles.

Rep.: Crezi că trei victorii în următoarele trei meciuri vor rezolva problema locului 2 ?

E.V.: N-aș vrea să discutăm foarte mult despre problema locului al doilea. Trebuie să privim vizavi de calitatea jocului, de mobilizare și de atitudine, cum am mai spus, fiindcă acestea sunt problemele care persistă în prezent și care nu mai suportă amânare. Dacă vom câștiga aceste meciuri, nu înseamnă că ne-am îndeplinit misiunea total, suntem la un început de drum și vrem să construim pe fundații solide.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.