Minifotbalul oneștean la debut

Sâmbătă, 3 martie, de la ora 11.00, a avut loc cel mai așteptat eveniment din minifotbalul oneștean după inaugurarea bazei sportive Dribbling de la începutul anului, și anume deschiderea oficială a Diviziei de Onești din cadrul Campionatului Județean de Minifotbal. La evenimentul de deschidere găzduit de Hotelul Trotuș au luat parte peste 40 de participanți, reprezentanți ai tuturor celor 10 echipe înscrise în competiție, dar și invitații speciali Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, senatorul Radu Cătălin Mardare și Daniel Spânu, secretarul Primăriei Municipiului Onești.

”Oneștiul este cel de-al 46-lea campionat de minifotbal organizat sub egida Federației care în acest moment numără 36 de județe în care se joacă minifotbal. În ceea ce privește Divizia de Onești, ceea ce mă bucură foarte mult este că faptul că 4 echipe sunt din afara Oneștiului, ceea ce îmi aduce aminte de prima câștigătoare a Cupei României, o echipă din mediul rural din județul Sălaj, ceea ce înseamnă că într-adevăr minifotbalul este un sport al nostru, al tuturor”, a declarat în cadrul conferinței de presă organizate Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.

Primul meci din cadrul etapei I din Divizia de Onești a avut loc duminică, de la ora 11.00 aducând la start două echipe din afara Oneștiului, Emisil Oituz și Viitorul Gura-Văii, într-un meci foarte plăcut, cu răsturnări de scor. Echipa din Gura Văii a condus chiar cu scorul de 3-1, pentru ca imediat Emisil Oituz, să revină și să se impună cu scorul final de 6-3. La această victorie a contribuit decisiv și condiția fizică de invidiat a jucătorilor de la Oituz, dar și faptul că aceștia s-au acomodat rapid cu suprafața de joc. Jucătorul meciului a fost nominalizat Iulian Eghet.

Cel de-al doilea meci din cadrul primei etape a fost poate cel mai așteptat de foarte mulți suporteri care au și venit în număr mare la teren. Două echipe de minifotbal cu tradiție în Onești, Tsunami și respectiv No Problem s-au întâlnit încă din prima etapă. La pauză scorul a fost alb, 0-0, pentru ca imediat după pauză Tsunami să fie echipa care a deschis scorul. No Problem și-a revenit ”fără nicio problemă” și a închis meciul cu scorul de 4-1, într-o partidă foarte frumoasă cu foarte mulți spectatori și bineînțeles cu foarte multe ocazii la ambele porți. Jucătorul meciului a fost declarat Ionuț Dragomirescu, un jucător care a și decis meciul prin două reușite de excepție.

Șoimii Helegiu a avut de înfruntat pe R.E.D. 2012 într-un meci foarte plăcut în care ambele echipe au început cu foarte mari emoții. R.E.D. 2012 în ciuda masivității jucătorilor săi, a impresionat printr-o tehnică remarcabilă. Pe de cealaltă parte, echipa din Helegiu a căzut fizic după pauză, când tabela înregistra deja 3-1. Scorul final al jocului a fost de 6-3 pentru R.E.D. 2012 Onești, iar jucătorul meciului a fost declarat Florin Filip.

Tot în cadrul acestei etape Onestin Onești a întâlnit una dintre cele mai bune echipe înscrise în competiție, CSA Târgu Ocna. Experiența a fost cea care a a făcut diferența, precum și jocul în viteză și foarte tehnic al echipei din Tîrgu Ocna care se anunță a fi o echipă de top în Divizia de Onești. Pe de cealaltă parte în ciuda rezultatului final de 14-1, Onestin a demonstrat că este o echipă tânără pentru care plăcerea jocului de minifotbal și a competiției sunt elementele principale. Jucătorul meciului – Florin Berza.

În ultimul joc al primei etape Kasttel a întâlnit pe Roxvapin, echipă care și-a anunțat deja obiectivul de a câștiga titlul. Kasttel a fost echipa căreia i-au lipsit 5 jucători de bază indisponibili în urma unor accidentări anterioare. Jocul încheiat cu scorul de 12-1 în favoarea Roxvapin, era decis încă de la pauză, când scorul înregistrat era deja 7-1. În ciuda rezultatului final, Roxvapin a arătat anumite minusuri în ceea ce privește relațiile de joc, fapt care dacă ar remediat în etapele următoare, șansele acestei echipe la titlu sunt chiar foarte mari. Jucătorul meciului – Cristi Borcescu.

”Plăcerea jocului de minifotbal caracterizează debutul în forță al acestei prime ediții a Diviziei de Onești, în comparație cu miza finală a acestui campionat, ceea ce îmi amintește cu deosebită plăcere de anii ′90, când generația noastră era pe terenul de fotbal și aducea mii de spectatori în tribune”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, președintele Asociației Județene de Minifotbal.

Superliga I: CLASAMENT
Mj V E I Gi – Gp Pct
1. CSA TÎRGU OCNA 1 1 0 0 14-1 3
2. ROXVAPIN 1 1 0 0 12-1 3
3. EMISIL OITUZ 1 1 0 0 6-3 3
4. R.E.D. 2012 ONEȘTI 1 1 0 0 6-3 3
5. NO PROBLEM 1 1 0 0 4-1 3
6. VIITORUL GURA-VĂII 1 0 0 1 3-6 0
7. ȘOIMII HELEGIU 1 0 0 1 3-6 0
8. TSUNAMI ONEȘTI 1 0 0 1 1-4 0
9. KASTTEL 1 0 0 1 1-12 0
10. ONESTIN ONEȘTI 1 0 0 1 1-14 0

Un comentariu la „Minifotbalul oneștean la debut”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.