Super Știința lovește din nou: Știința Bacău – Dinamo București 3:0 (12, 22, 16)


Statutul de mare derby al campionatului, între liderul la zi și echipa de pe locul trei, nu a fost respectat decât de gazde și doar pe alocuri de bucureștence. Știința și-a trecut în cont o nouă victorie scurtă, în aproximativ 70 de minute de joc, evoluția băcăuancelor fiind una de-a dreptul entuziasmantă. Echipa lui Florin Grapă continuă să impresioneze prin constanță și eficacitate, indiferent de adversarul pe care îl întâlnește. Așa a fost și în partida de astăzi, în care băcăuancele au pornit ca din tun și au intrat la al doilea time-out tehnic cu un avans deja decisiv, de zece puncte (16-6), echipa sârbului Terzic agonisind doar 12 puncte până la finalul setului de debut.
Dinamovistele au început mai decise al doilea act, preluând conducerea pentru prima dată în meci (8-7), dar atât. Gazdele au trecut din nou la timonă, conducând cu 16-11, și desprinzându-se din nou în câștigătoare, în ciuda unei răbufniri de orgoliu a dinamovistelor pe final de set, venită însă prea târziu.
Acuzând probabil șocul celor două seturi pierdute, dar și oboseala acumulată prin disputarea a două meciuri în mai puțin de 24 de ore (după partida de ieri de la Piatra Neamț, câștigată în patru seturi), Dinamo nu s-a mai regăsit, tabela indicând un neverosimil 8-0 la primul time-out tehnic al setului cu numărul trei. Oaspetele s-au mai trezit din pumni, au reușit să realizeze câteva blocaje de efect, insuficient însă pentru a mai întoarce soarta meciului.

Știința își consolidează poziția de lider, după un nou meci fără set pierdut, și așteaptă acum un nou derby, al Moldovei de această dată, miercuri, în compania fetelor de la Unic Piatra Neamț. Totodată, de remarcat și publicul venit în număr mare, care, cu excepția unor clinciuri cu patronul oaspetelor, Marian Ștefan, și-a încurajat favoritele pe tot parcursul meciului și le-a purtat spre victorie.

Știința: Polishchuk, Hosu, Elisei, Sobo, Herlea, Lupu și Manu-libero. Au mai evoluat: Miclea și Breban. Antrenori: Florin Grapă și Melu Manta

Dinamo: Mincă, Koleva, Ștefan, Mari Helen, Marcovici, Wojchieska și Dimeny-libero. Au mai evoluat: Simanic, Baciu, Cărbuneanu și Smarandache. Antrenori: Zoran Terzic și Branko Kovacevic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.