Ținta mobilă Țenghea: Știința MD Bacău – Steaua București 33-21 (16-13)


Știința Municipal Dedeman Bacău s-a impus la pas în fața lanternei roșii a campionatului, chiar dacă Steaua a dat o replică peste poziția pe care o ocupă în clasament. Steliștii pun diferența de scor pe seama arbitrajului slab al buzoienilor Vlad și Velisca, care au avut într-adevăr o prestație modestă, cu multe decizii confuze neînțelese de nimeni. Pe de altă parte, diferența de pe tabelă ar fi putut fi mult mai mare dacă portarul Adrian Țenghea nu ar fi avut o zi de excepție, cu 21 de intervenții, printre care și două aruncări de la 7 metri executate de Cristi Ghiță.

Partida a început sub semnul echilibrului, în minutul 6 scorul era 3-3, după care Știința a înscris de 6 ori consecutiv, antrenorul stelist Ovidiu Mihăilă fiind obligat să ceară time-out. A fost cu folos, fiindcă Steaua s-a apropiat la 7-9 și, grație paradelor lui Țenghea, oaspeții au ținut aproape până la pauză, când băcăuanii au intrat cu doar 3 goluri avans.
După pauză, echilibrul a mai ținut vreo 5 minute, după care portarul Stelei n-a putut evita desprinderea logică a băcăuanilor, pe fondul unei apărări foarte bune și a unui Shota Tevzadze în formă bună. Partida s-a încheiat cu publicul băcăuan în picioare, iar favoriții și-au răsplătit suporterii cu un ultim gol spectaculos, Gabriel Bujor finalizând o aeriană lansată de Păunică.

”Am jucat mai încâlcit, probabil pentru ca Reșița să nu înțeleagă nimic din jocul nostru”, glumea după meci managerul Puiu Ciobanu. La rândul lui, Marius Bondar a spus: ”Dacă vom juca la fel și la Reșița, eliminând ratările bineînțeles, putem obține victoria și acolo”.

ȘTIINȚA: Tamaș (6 interv.), Tevzadze (12 interv.) – Kurilenko 8, Bondar 6, Rotaru 4, Iancu 3, Sipos 3, Manea 2, B. Voica 2, Păunică 2, G. Bujor 2, Ramba 1, Iacob, Ghiță. Antrenor: Eliodor Voica.

STEAUA: Țenghea (21 interv.), Ioniță (1 interv.) – Cioban 5, Vancea 4, Cian 4, Hrimiuc 3, Juverdianu 3, Szoke 1, Popescu 1, Marin, Ștefan, Stanciu. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

6 comentarii la „Ținta mobilă Țenghea: Știința MD Bacău – Steaua București 33-21 (16-13)”

  1. La cum a jucat Steaua astazi nu merita sa retrogradeze! Mult succes in continuare pentru ei si speram la o victorie mare la Resita!

    1. Steaua a jucat pentru că Ştiinţa i-a permis. Să fim serioşi, e o adunătură de puşti, cu 1-2 jucători talentaţi, dar în niciun caz nu e echipă de Liga Naţională. La matineu cu ei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.