Punct final în Europa: Știința Bacău – SVS Post Schwechat 0:3 (-22, -20, -9)


Din păcate, Știința Bacău și-a încheiat aventura europeană în această seară, fiind învinsă și pe teren propriu cu scorul de 3-0 de către puternica formație austriacă SVS Post Schwechat. Susținute de o sală aproape plină, fetele lui Florin Grapă au început bine partida, au condus cu 2-3 puncte, lăsând impresia că pot întoarce soarta calificării. Treptat însă, oaspetele s-au instalat la cârma jocului, au dezvolat un joc combinativ și rapid, în timp ce în tabăra băcăuană au apărut erori la serviciu sau în construcția atacului. S-a terminat 25-22, dar existau speranțe pentru o revenire spectaculoasă. Setul secund le-a găsit mai atente pe gazde, care conduceau cu 12-10 și păreau că și-au regăsit cadența. Aici s-a produs însă momentul psihologic al setului și poate al meciului. Austriecele au realizat cinci puncte consecutiv, au intrat la al doilea time-out tehnic cu un avantaj de 3 puncte (16-13) și nu au mai cedat inițiativa până la final (25-20). Setul trei a arătat o evoluție entuziasmantă a oaspetelor și o lipsă totală de reacție a fetelor noastre, chiar dacă tehnicianul Florin Grapă a mutat cu Miclea coordonator și Faleș în locul Crinei Hosu. Prea multe n-ar mai fi de spus despre acest set, cei prezenți în sală având posibilitatea să guste un adevărat spectacol al austriecelor, pigmentat și de cele două jucătoare de culoare din lotul echipei Post Schwechat, dintre care s-a remarcat centrul Cooper. Echipa din Țara valsului ajunge astfel în sferturile de finală ale competiției, unde va da de un nume tare, Dinamo Krasnodar, în timp ce Știința se poate concentra de acum doar pe întrecerea internă, acolo unde este lider. La Bacău vine sâmbătă CSM București, în prima etapă a returului de campionat, meci ce va începe la ora 12.

Știința: Sobo, Herlea, Lupu, Hosu, Elisei, Polischuk și Manu- libero. Au mai evoluat: Miclea și Faleș. Antrenori: Florin Grapă și Melu Manta.

SVS Post Schwechat: Zburova, Hatinova, Engelhardt, Cooper, Radosova, Simic, Banwarth – libero. Au mai jucat: Rimser, Hagglund, Ojo și Inic. Antrenor: Irina Brandstetter.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.