EXCLUSIVITATE/ Lucia Hatinova (SVS Post Schwechat): ”Perioada pe care am petrecut-o la Bacău a avut un gust special”


Joia viitoare, voleibalistele de la Știința Bacău vor disputa prima manșă a optimilor de finală din Cupa CEV, pe terenul formației austriece SVS Post Schwechat. În rândurile viitoarei adversare a băcăuanelor se regăsește și o voleibalistă care a evoluat în urmă cu șase sezoane la Știința, este vorba de slovaca Lucia Hatinova. Contactată de site-ul nostru, centrul echipei austriece ne-a acordat un interviu pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează.

Rep.: Ce amintiri ai din perioada în care ai evoluat la Bacău ?

Lucia Hatinova: Am multe amintiri de atunci, unele frumoase și altele mai puțin frumoase. Pot să spun însă că mi-a plăcut orașul, colegele de echipă au fost extraordinare și mi-am făcut mulți prieteni. Chiar dacă nu era primul meu sezon în străinătate, perioada petrecută la Bacău a avut un ”gust” special.

Rep.: Cât de mult știi despre echipa de azi a Științei ?

L.H.: Îmi pare rău, dar n-o să răspund la această întrebare din motive lesne de înțeles. Cunosc echipa Științei, doar am jucat destul timp în România în ultimii ani (Lucia a evoluat și la Dinamo, în perioada 2008-2011 – n.r.).

Rep.: Poți să faci o comparație între antrenorii echipelor din Bacău și Schwechat ?

L.H.: Sunt total diferiți. Domnul Grapă a fost foarte drăguț cu mine în perioada în care am jucat la Știința. În Austria, antrenorul echipei este rus, iar școala rusă de volei e foarte diferită de cea românească.

Rep.: Crezi că Știința e avantajată de faptul că va juca manșa a doua pe teren propriu ?

L.H.: Da, așa cred, mai ales dacă situația meciurilor va fi de 1-1 și va trebui disputat setul de aur.

Rep.: Dacă ai fi ofertată, te-ai întoarce să joci în România ?

L.H.: Sigur că dacă aș primi o ofertă bună, aș reveni. Îmi place România, cred că e evident acest lucru ținând cont de perioada lungă în care am jucat acolo.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj iubitorilor de volei băcăuani.

L.H.: Îi salut prin intermediul vostru și le transmit să vină la sală să vadă cât mai multe meciuri de volei, fiindcă e un sport minunat. Cu siguranță că și fetele de la Știința s-ar bucura să aibă cât mai mulți suporteri alături și este o plăcere să joci cu sala plină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.