Spre calificare, înainte! ASKÖ Linz-Steg – Știința Bacău (miercuri, ora 20.30)


Vicecampioana României a plecat marți dimineată spre Linz, Austria, acolo unde Știința își începe un nou periplu european, ce se dorește a fi unul cât mai lung și de succes. Manșa tur din 16-imile Cupei CEV  va avea loc miercuri seară, cu începere de la ora 20.30, urmând ca meciul retur, care sperăm să consfințească și calificarea echipei noastre, să se desfășoare o săptămână mai târziu, în Sala Sporturilor din Bacău, de la ora 17.

Cu o experiență europeană superioară, Știința va trebui să-și impună jocul în fața unei echipe formată în mare parte din jucătoare născute în 1989 sau chiar mai tinere, între care se remarcă internaționala de tineret a Bulgariei, Desislava Nikolova ( un nume care nu ne trezește cele mai plăcute amintiri, Emiliya Nikolova fiind universalul campioanei Tomis Constanța în ultimul sezon). Echipa Linz-Steg a fost eliminată încă din primul tur anul trecut, de către franțuzoaicele de la Cannet-Rocheville, a continuat în Cupa Challenge, unde a dat însă peste o altă nucă tare, Lokomotiv Baku. Azerele s-au impus cu un categoric 3-0 în ambele manșe ( în meciul de pe teren propriu nu au cedat decât 29 de puncte echipei din Linz)! Cu toate acestea, gazdele privesc cu optimism partida de miercuri, managerul echipei austriece declarând: „Întâlnim un adversar redutabil, dar ne dorim să jucăm la un nivel cât mai înalt si să câstigăm partida.” Nu ne rămâne decât să sperăm că fetele lui Florin Grapă îl vor contrazice și își vor ușura misiunea cu o victorie.

De menționat este și faptul că, în cazul unei mult dorite calificări, Știința poate reveni în Țara valsului pentru optimile de finală, acolo unde va întâlni câștigătoarea dintre SVS Post Schwechat (Austria) și ZOK Jedinstvo Brcko (Bosnia și Herțegovina).

2 comentarii la „Spre calificare, înainte! ASKÖ Linz-Steg – Știința Bacău (miercuri, ora 20.30)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.