Thriller cu happy-end pentru băcăuani: Politehnica Iași – CSM Bacău 29-31 (16-16)


Meci nebun duminică, în sala LPS din Dealul Copoului, acolo unde s-au întâlnit primele două clasate din seria Est a Diviziei A la handbal masculin. Partida și-a onorat statutul derby, mai mult prin evoluția scorului și mai puțin prin realizările tehnice ale jucătorilor celor două echipe. Echipa băcăuană a avut mari oscilații în joc, alternând momentele bune cu cele de rătăcire, în care s-au comis greșeli tehnice elementare, permițându-le adversarilor să reintre în joc. Din acest punct de vedere, cele două reprize s-au derulat după același scenariu, cu începuturi bune ale oaspeților și cu reveniri spectaculoase ale ieșenilor pe fondul erorilor de care am amintit.

Trebuie spus că doi dintre jucătorii băcăuani au dus greul la finalizare, este vorba de Mihai Bujor și Roman Zacaciurin, care au înscris jumătate din golurile echipei lor, alături de care decisive au fost și contraatacurile purtate de Șipulin și Bulov. Deși au condus din minutul 46 până în minutul 56, gazdele n-au știut să gestioneze finalul de meci, în timp ce oaspeții s-au apărat perfect, iar Alex Tărâță a transformat cu sânge rece cele două aruncări de la 7 metri (singurele, de altfel) de care CSM Bacău a beneficiat în final, declanșând sărbătoarea în tabăra băcăuană.
În condițiile în care ligile naționale au avut pauză, Federația Română de Handbal a delegat la acest meci un cuplu de arbitri de top, Bogdan Stark – Romeo Ștefan, cei doi purtători de ecuson EHF având o prestație de manual.

Cu acest succes, al unsprezecelea consecutiv, CSM Bacău și-a asigurat titlul de campioană a turului și a demonstrat că e de departe cea mai bună echipă din seria Est. În etapa viitoare, echipa pregătită de Nicolai Gomeniuc și Sebastian Hagiu va juca acasă, sâmbătă, de la ora 16, cu CSU II Suceava.

Evoluția scorului: 0-2 (min.3), 2-5 (min. 10), 9-8 (min. 16), 10-10 (min. 21), 14-11 (min. 25), 16-16 (pauză), 19-22 (min. 37), 24-25 (min. 44), 28-27 (min. 50), 29-29 (min. 56), 29-31 (final).

Politehnica Iași: Torică, Mitrofan – Nemenco 7, Lăpușneanu 4, Șanin 4, Ciocoiu 4, G. Dumitrache 4, Oniga 3, Burdun 2, Șt. Dumitrache 1, Sabău, Sărăcilă.

CSM Bacău: Grigoraș, Erhan – M. Bujor 8, Zacaciurin 7, Șipulin 6, Bulov 4, Zvanciuc 2, Vartic 2, Tărâță 2, Anghelov, Carali.

4 comentarii la „Thriller cu happy-end pentru băcăuani: Politehnica Iași – CSM Bacău 29-31 (16-16)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.