Final magistral de tur: Dunărea Galați – FCM Bacău 0-1 (0-0)


FCM Bacău încheie turul de campionat cu o victorie în deplasare, pe un teren greu, de unde arareori se obțin puncte. A fost, în primul rând, succesul antrenorului Gheorghe Poenaru, care a gândit tactic perfect partida, aliniind trei fundași centrali și pe Curiliuc titular, rapidul atacant băcăuan hărțuind în dese rânduri defensiva adversă.

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, ambele echipe irosind câte o situație de a deschide scorul. Primii care au trecut pe lângă gol au fost gălățenii, în minutul 6, atunci când Popescu a finalizat o frumoasă acțiune personală cu un șut de la 25 de metri care a lovit bara din stânga a porții lui Stamatin. În minutul 29, Curiliuc a croșetat trei adversari în careul gazdelor, dar a fost blocat la 6 metri de portarul Pârvu.

Repriza a doua a fost ceva mai animată, însă e greu să construiești și să joci fotbal pe o suprafață de joc cum e cea de pe stadionul ”Dunărea”. În minutul 72, Boghian a obținut o lovitură liberă de la circa 35 de metri, Mihălăchioae a expediat un trasor în stânga lui Pârvu, portarul gălățean a atins balonul, dar l-a deviat în bară, după care mingea a intrat în poarta gazdelor.
Dunărea s-a aruncat în atac, a avut chiar și trei bune situații de a egala, însă imprecizia jucătorilor gălățeni și intervențiile lui Stamatin au făcut ca FCM Bacău să obțină a doua victorie în deplasare din acest campionat.

Dunărea: Pârvu – Cristescu, M. Marin (55 Cârjan), Velescu, D. Popescu – Cioinac, Cucu – Bârlădeanu, Avram (66 Grosu; 74 Bostan), Munteanu – Chelaru. Antrenor: Viorel Tănase.

FCM BACĂU: Stamatin – Şt. Apostol, Lozneanu, Ursu, Mihălăchioae, Luncanu – Curiliuc (78 Lipovanu), Întuneric, Taban (90 Bursuc), Hurdubei (60 Vraciu) – Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Celelalte rezultate ale etapei: Delta Tulcea – FC Snagov 1-4, Săgeata Năvodari – Viitorul Constanța 0-0, Victoria Brănești – CS Otopeni 1-2, FC Botoșani – Astra 2 Giurgiu 3-0, Farul Constanța – CSMS Iași 0-1, Dinamo II – Callatis Mangalia 1-3. CF Brăila – Gloria Buzău se joacă duminică, de la ora 11.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.